Філе-міньйон і томатний соус з базиліком

Філе-міньйон і томатний соус з базиліком
Ще один смачний варіант приготування яловичої вирізки з соусом. Цього разу соус томатний, з текстурою, яку надає цибулю, і ароматним базиліком. Якщо хочете отримати більш гладкий соус, його можна обробити блендером перед додаванням базиліка. До речі, соус досить універсальний, його можна використовувати для багатьох страв, де потрібен яскравий акцент.


Час приготування: 25 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 426 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування філе-міньйон і томатний соус з базиліком

  • Яловича вирізка 800 гр
  • Оливкова олія холодного віджиму 15 мл
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Томатне пюре 300 гр
  • Базилік свіжий зелений 30 гр
  • Сіль морська 1/2  чайної л.
  • Перець чорний мелений 1/4 л.

Фото рецепт приготування філе-міньйон і томатний соус з базиліком

  1. Філе-міньйон готується із середньої частини вирізки, тому, якщо у вас вирізка цілком, спочатку треба підготувати її. Відріжте з одного боку потовщену частину, з іншого — тонку.Фото рецепт приготування філе-міньйон
  2. На вирізці з одного боку зазвичай знаходиться щільна біла плівка (якщо її не видалили при обробленні). Зріжте її гострим філейним ножем. Для цього зручно покласти м’ясо так, щоб плівка була внизу і зрізати, тримаючи ніж, притискаючи його до робочої поверхні.щільна біла плівка
  3. Вийшло очищене філе наріжте впоперек шматками товщиною по 4 см.філе наріжте впоперек шматками
  4. На сильно розігріту сковороду з товстим дном покладіть м’ясо вільно, щоб шматки не торкалися один до одного. Посоліть, поперчіть і готуйте 1,5-2 хвилини. Потім переверніть і смажте з іншого боку ще 1,5-2 хвилини. Якщо у вас сковорода гриль, як на фото, то переверніть м’ясо, одночасно повернувши його на 90 градусів, щоб отримати «сіточку» і готуйте ще по 1,5-2 хвилини з кожної сторони. Якщо сковорода звичайна, то можна м’ясо зняти зі сковороди, накрити фольгою і прибрати в духовку, розігріту до 50 градусів, і залишити там на 10-15 хвилин, поки буде готуватися соус. Так м’ясо рівномірно прогріється всередині і залишиться соковитим.покладіть м'ясо вільно
  5. Для соусу дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на середньому вогні, помішуючи, в тій же сковороді, де готувалося м’ясо, додавши ложку оливкової олії. Коли цибуля стане прозорою і м’яким, додайте томатне пюре і тушкуйте на невеликому вогні 5-7 хвилин. Можна додати трохи води, якщо соус дуже загусне.Для соусу дрібно наріжте цибулю
  6. Листя свіжого базиліка тонко наріжте.Листя свіжого базиліка тонко наріжте
  7. Наприкінці гасіння додайте в сковороду базилік, сіль і перець.додайте в сковороду базилік
  8. Перемішайте і ще раз прогрійте. Спробуйте соус і, якщо треба, виправите смак. Якщо соус здасться кислуватим (залежить від якості томатного пюре), то можна додати 1/2 чайної ложки цукру.Спробуйте соус
  9. Подавайте готове філе-міньйон разом з соусом. Соус можна приготувати заздалегідь.
...