Філе індички з соусом із блакитного сиру

Філе індички з соусом із блакитного сиру

У цьому рецепті головне — соус. Він робиться дуже легко, а смак залежить від сорту сиру, який для нього використовується. Загальна назва соусу — Блю чіз («Blue cheese»), але часто соуси називають так само як сир, з яким його готують: Roquefort, Dorblu, Azur. У цьому рецепті використовується дуже ніжний на смак сир «Regina blu», але можна використовувати будь-який інший.

Час приготування: пів години
Порцій: 4
Калорійність: 461 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування філе індички з соусом із блакитного сиру

  • Блакитний сир (з блакитною цвіллю) 150 гр
  • Вершки 10-11% 200 мл
  • Філе індички 600 гр
  • Рослинна олія 20 мл
  • Сіль чверть чайної ложки
  • Перець чорний мелений чверть чайної ложки

Фото рецепт приготування філе індички з соусом із блакитного сиру

  1. Сир мілко наріжте, покладіть в маленький сотейник і поставте на невеликий вогонь.Фото рецепт приготування філе індички з соусом із блакитного сиру
  2. Коли сир почне танути, влийте вершки і, помішуючи, доведіть до кипіння. Потім вимкніть вогонь. Зовсім однорідної консистенції не буде через цвіль, але вона і не потрібна.Коли сир почне танути
  3. М’ясо наріжте впоперек волокон шматками товщиною 1,5-2 см.М'ясо наріжте впоперек волокон
  4. Обсмажте з двох сторін до золотисто-коричневої скоринки, посоліть, поперчіть і доведіть до готовності.Обсмажте з двох сторін
  5. Подавайте м’ясо гарячим, поливши соусом. На гарнір краще подати овочі або рис.
...