Фарширована курка — апетитні начинки на будь-який смак

Фарширована курка

Деякі страви допомагають господаркам вирішити досить непросте завдання красивого оформлення святкового столу при мінімальних витратах часу. Одне з таких страв-виручалок — фарширована курка. Ця страва досить проста, але, разом з тим, дуже ефектно виглядає блюдо, яке чудово прикрасить будь-яке торжество.

Подавати її можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, а варіантів начинки так багато, що серед них зможе вибрати найбільш підходящий як початківець кулінар, так і справжній професіонал в даній області. А ще не можна не згадати, що фарширована курка — це дуже корисно, адже це найлегше, добре засвоюється (особливо в поєднанні з овочами) м’ясо. Приготуйте це блюдо в звичайний день і порадуйте домашніх або знайдіть цікавий рецепт і поб’єте присутніх за вашим святковим столом. Головне — зважитися, і ви переконаєтеся, що приготувати фаршировану курку досить просто.

Самий складний варіант цієї страви, коли з курки потрібно виймати всі кісточки. При цьому вона як би вивертається навиворіт, потім згортається назад і фарширується начинкою. Як це зробити, дивіться у відео.

Яку курку фарширувати — з кісточками або без, кожна господиня вирішує сама. Але другий варіант виходить більш «ресторанним», та й їсти таку курочку набагато зручніше. Ще один ефектний варіант — зняти з курки шкіру, м’ясо перемішати з грибами, сиром або іншими продуктами за смаком, і нафарширувати шкіру приготовленої начинкою так, щоб вона знову придбала вид цілої курки. Як зняти з курки шкіру, дивіться у відео.

Що ж до начинки, то дуже популярні такі її варіанти:

  • Гриби (гливи, печериці або інші) з часником і цибулею або з сиром;
  • Відварений рис з сухофруктами (курагою, родзинками і чорносливом);
  • Яблука з мигдалем і чорносливом;
  • Гречана каша з курячою печінкою і цибулею або просто з цибулею і морквою;
  • Картопля з приправами або з овочами.

Ще один важливий нюанс в приготуванні фаршированої курки — це те, чим курочка обмазується. Соус залежить від тієї начинки, яка використовуватиметься для фарширування — це може бути майонез, приправлений часником і спеціями, гірчиця, мед і т.д.

Вибравши варіант начинки і підготувавши її (рис, наприклад, потрібно до готовності або напівготовності відварювати, те ж саме з картоплею, гречкою), потрібно зробити наступне:

  • Змішати всі компоненти для фарширування;
  • Наповнити фаршем курку, її шкіру або курочку без кісток;
  • Зашити отвір, щоб начинка не випадала з курочки, або скріпити його зубочистками;
  • Випікати курку в духовці до готовності і рум’янцю.

Така технологія приготування будь-якої фаршированої курочки — нічого складного і нездійсненного.

Рецепт фаршированої курки з грибами

 

Рецепт фаршированої курки з грибами
Знадобиться:

  • 1 курка (1-1,2 кг);
  • 200 г цибулі ріпчастої;
  • 300 г грибів;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 3 ст.л. рослинного масла;
  • перець;
  • сіль.

Як приготувати фаршировану грибами курку

Дрібно нарізати цибулю та гриби — чим дрібніше, тим краще, з’єднати, поперчити і посолити, перемішати, викласти фарш в курку, скріпити отвір зубочистками або зашити нитками. Обмазати курку соусом з масла, перемішаного з часником, сіллю і перцем, викласти в рукав для запікання або просто на лист, змащений маслом, готувати 1,5 години в розігрітій до 180 градусів духовці.

Рецепт фаршированої курки з рисом і сухофруктами

 

Рецепт фаршированої курки з рисом і сухофруктами
Знадобиться:

  • 1 курка (1,5-2 кг);
  • 200 г рису відвареного;
  • по 100 г чорносливу та кураги;
  • перець;
  • сіль.

Як приготувати фаршировану рисом курку

Кубиками нарізати промиті і обсушені чорнослив і курагу, перемішати з рисом, нафарширувати курку. Зашити або скріпити отвір зубочистками. Натерти курку перцем і готувати на деко або в рукаві для запікання 60-80 хв при температурі 180 градусів.

Рецепт фаршированої курки з яблуками, горіхами і чорносливом

 

Рецепт фаршированої курки з яблуками, горіхами і чорносливом
Знадобиться:

  • 1 курка;
  • 150 г чорносливу;
  • 100 г мигдалю;
  • 3-4 яблука;
  • оливкова олія;
  • часник;
  • перець;
  • сіль.

Як фарширувати курку яблуками

Розріжте цілу курку по черевцю уздовж, обережно відокремте скелет, розрізавши по суглобах ніжки і крильця. Розріз скріпити за допомогою зубочисток або зашити. Крупно нарізати разом зі шкіркою яблука, перемішати з промитим і обсушеним чорносливом, горіхами, нафарширувати курку, зашити або скріпити отвір. Обмазати курку соусом з пропущеного через прес часнику, перцю, оливкового масла і солі, викласти на лист вниз черевцем, запікати близько години при температурі 220 градусів, перед подачею нарізати скибочками поперек тушки як рулет.