Фарширована гарбуз рецепт

Фарширована гарбуз рецепт
В описі рецепту написано, що вигадав його Олівер на основі розповіді свого друга, обідавши в паризькому ресторані. Рецепт був віднесений до англійської кухні, адже автор англієць 🙂
Незважаючи на те, що я не великий шанувальник цього кухаря, на цей раз все вийшло дуже смачно, тому ділюся з вами цим смачним гарбузовим рецептом! 🙂


Калорійність: 1270 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування фаршированого гарбуза

  • Гарбуз мускатна (butternut) 1000 гр
  • Лук червоний 1 шт.
  • Білі гриби сушені 30 гр
  • Оливкова олія 30 мл
  • Розмарин листя 1 ст.л.
  • Томатне пюре 300 гр
  • Рис басматі 100 гр
  • Сіль морська 1 ч.л.
  • Кедрові горішки (пінія) 30 гр

Фото рецепт приготування фаршированого гарбуза

  1. Насамперед розправляємося з гарбузом. Нам знадобиться один гарбуз вагою близько кілограма. Для цього ріжемо його вздовж на 2 частини, позбавляємося від насіння і вишкрібают м’якоть ложкою. М’якоть потім додатково подрібнюємо.Фото рецепт приготування фаршированого гарбуза
  2. Червону цибулину ріжемо на дрібні шматочки.Червону цибулину ріжемо на дрібні шматочки
  3. Жменя сушених білих грибів заливаємо окропом і наполягаємо протягом 10 хвилин. Потім також подрібнюємо при необхідності.Жменя сушених білих грибів
  4. Тепер обсмажуємо на оливковій олії витягнуту з гарбуза м’якоть разом з цибулею, через пару хвилин додаємо розмарин, томатне пюре і розмочені гриби. Трохи води від грибів залишаємо для подальшого приготування.обсмажуємо на оливковій олії витягнуту з гарбуза м'якоть
  5. Тушкуємо все разом хвилин 5-7 на невеликому вогні. Потім додаємо воду, в якій замочували гриби (не надто багато, десь півсклянки або трохи більше) і промитий рис. Солимо за смаком.Солимо за смаком
  6. Тепер наповнюємо сумішшю половинки гарбуза, щільно накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 230 градусів духовку.Тепер наповнюємо сумішшю половинки гарбуза
  7. Забуваємо про гарбуз на 1 годину, потім дістаємо, розгортаємо, посипаємо кедровими горішками (можна трохи їх обсмажити) і подаємо до столу!Забуваємо про гарбуз на 1 годину