Елегантна овочева лазанья

Елегантна овочева лазанья

Дуже красиве і акуратне блюдо! Головне — просто в приготуванні, калорії не зашкалюють, та ще й смачне. Не використовуємо в рецепті листи лазаньї, замість них — баклажан. При бажанні можете запекти скибочки баклажана в духовці хвилини 3 при 180°, але я віддаю перевагу використанню сира. Ще можна додати трохи перчика чилі в соус, хто любить по-гостріше.

Час приготування: 30 хв
Порцій: 2
Калорійність: 284 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування овочевої лазаньї

  • Помідори червоні 200 гр
  • Часник часточки 2 шт.
  • Пів цибулини червоної
  • Базилік свіжий зелений 10 гр
  • Перець чорний мелений пів чайної л.
  • Баклажани 150 гр
  • Моцарела 150 гр
  • Пармезан (Парміджано Реджано) 20 гр
  • Чебрець 5 гр

Фото рецепт приготування овочевої лазаньї

  1. Готуємо соус! Бланшуємо помідори — опускаємо в окріп на пару хвилин, знімаємо шкірку і насіння. Дрібно ріжемо м’якоть. Розігріваємо сковорідку з олією, обсмажуємо цілі зубчики часнику до золотистого кольору. Викидаємо часник, нам потрібно тільки ароматне масло. Дрібно рубаємо цибулю, обсмажуємо до золотистого відтінку. Далі тушкуємо томати до повного розм’якшення, додаємо водичку, щоб соус був рідкої консистенції. Перчимо, додаємо дрібно нарізаний базилік. Перемішуємо.Фото рецепт приготування овочевої лазаньї
  2. Складаємо лазанью! Ріжемо баклажан і моцарелу на тонкі скибочки — це дуже важливо. Робимо пірамідку наступним чином: баклажан — 1-2 столові ложки соусу — моцарелла І так 3-4 шари. Верхівку прикрашаємо соусом, тертим пармезаном (20 гр тертого!) І гілочками чебрецю.Складаємо лазанью
  3. Печемо! розігріваємо духову шафу до 180°. Обмазуємо форму для запікання олією. Укладаємо пірамідки у форму (або складаємо їх прямо у формі). Додаємо залишки чебрецю. Якщо боїтеся, що пірамідка розвалиться, — застроміть зубочистку в середину. Печемо красу 15-17 хвилин.Обмазуємо форму для запікання олією