Дуже смачні мариновані помідори

Дуже смачні мариновані помідори

Минулого літа у свекрів був відмінний урожай помідорів і я все літо їх консервувала по більш ніж 10! рецептам — у власному соку, з яблучним оцтом, з виноградом, з селерою, а ще робила з них аджіку і італійську пасату. Найсмачніші, прямо не можна відірватися, виявилися помідори за рецептом моєї подруги. Рецепт під номером 9 :) подруго, величезне тобі спасибі !!!


На трьох літрову банку нам буде потрібно:

  • помідори — скільки ввійде (приблизно однакові за розміром)
  • часник — два-три зубки
  • цибуля ріпчаста — 1
  • чорний перець горошком – близько 5-6 шт.
  • запашний перець — 3-4 шт.
  • пара гілок кропу з парасолькою

Для маринаду:

  • цукор — чотири ст. ложки
  • сіль — дві ст. ложки
  • оцет столовий 9% — 90 мл

Спосіб приготування смачних маринованих помідорів:

  1. Підготувати банки. Ретельно вимити з содою та добре обдати окропом.
  2. На дно кожної банки укласти кріп, часник, крупно порізану цибулю.
  3. Всипати чорний перець горошком і запашний перець.
  4. Потім укласти помідори.
  5. Помідори залити окропом, прикрити кришкою і залишити близько 20-30 хв. до охолодження.
  6. Потім цю воду вилити назад у каструльку, додати цукор і сіль, довести до кипіння, і лише в самому кінці влити оцет. В рецепті вказані пропорції столового 9% оцту, я ж, використовувала винний 6%, тому додавала приблизно 100 мл.
  7. Маринадом, що вийшов, залити помідори і закрутити банку.
  8. Накрити теплим рядном і тримати так до остаточного охолодження.
  9. Зберігати бажано в прохолодному місці.

Допишу коментарі, а то багато у мене питали, скільки класти солі і цукру в банки інших ємностей, наприклад літрові або дволітрові. Отже,

  • 1 ст. ложка цукру без верху — 20 гр.
  • 1 ст. ложка солі без верху — 25 гр.

Значить виходить на 1 літрову банку треба класти приблизно 27 гр. цукру і 20 гр. солі. Ну і оцту 9% відповідно 30 мл.

...