Другі страви

Ліниві голубці в духовці з рисом і куркою в томатному соусі

Ліниві голубці в духовці з рисом і куркою по своїй суті — котлети з капустою, чому їх назвали голубцями, залишається загадкою. Цей рецепт сподобається тим, хто не звик витрачати час на приготування, так як він неймовірно простий. Замість звичайної білокачанної…
Читати далі

Фаршировані цукіні з сиром та овочами

Фаршировані цукіні з сиром та овочами, прикрашений оливками та зеленню, до святкового столу може і не підійде, а ось на смачний недільний сніданок приготувати можна. Для вегетаріанського меню рецепт фаршированих цукіні з сиром і овочами підходить лише частково, так як…
Читати далі

Аджапсандали — грузинське овочеве рагу

Аджапсандали – овочеве рагу, овочеве соте, імамбаялди, рататуй і ще безліч назв, які придумали люди в різних країнах, для цієї простої та буденної страви з тушкованих овочів. Секретів приготування не злічити, їх можна вимірювати кількістю господинь, які винаходять свої варіанти…
Читати далі

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні з перцем, куркумою — простий спосіб заготовити і зберегти в холодильнику свиняче сало. Не всім до смаку варене сало, але я скажу, як у класичному анекдоті: ви просто не вмієте його готувати. Щоб вийшло…
Читати далі

Кабачки фаршировані, запечені в духовці

Кабачки фаршировані, запечені в духовці, на сході називають долма, від тюркського слова dolmak, що означає «начиняти». Зазвичай для начинки використовують м’ясо або рис, а оболонкою можуть слугувати виноградні листя, солодкий перець, айва, помідори. У дитинстві я такої модерної назви не…
Читати далі

Ніжні курячі биточки з кабачком в кисло-солодкій підливці

Курячі биточки з кабачком — ніжні, соковиті в кисло-солодкій підливці — ви зможете приготувати приблизно за півгодини. Щоб приготувати смачно курячу грудку, треба над нею трохи «поворожити». Біле м’ясо птиці досить сухе, його потрібно змішати в правильних пропорціях з овочами…
Читати далі

Літня мачанка — гуляш із свинини з оладками на кефірі

Простий гуляш із свинини з оладками на кефірі – літня мачанка — страва білоруської кухні, яку я трохи вдосконалила на свій лад. Класична мачанка — калорійна страва настільки, що влітку я її готувати не раджу. Взимку інша справа, хочеться зігрітися,…
Читати далі

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Баклажани, фаршировані рисом і куркою – приклад того, як з найбільш доступних продуктів, в короткий термін, навіть недосвідчений кулінар може приготувати смачну, корисну та недорогу страву до обіду. Заздалегідь відваріть круглий рис і розігрівайте духову шафу (170-180 градусів), а також…
Читати далі

Домашній плов з бараниною

Домашній плов з бараниною готується близько двох годин, міф про складність приготування цієї страви дуже хочеться розвіяти – готуємо плов з баранини правильно і швидко. Придбайте якісний довгий рис для розсипчастого домашнього плову, щоб не отримати кашу з м’ясом та…
Читати далі