Домашній сир з цибулею і кмином

Домашній сир з цибулею і кмином

Добавки, звичайно, можуть бути якими завгодно, це просто рецепт дуже смачного і швидкого домашнього сиру. Він виходить швидше прісним, м’яким, схожий на «Адигейський». Легко ріжеться на скибочки і укладається на хліб.

Час приготування: 5 годин
Порцій: 20
Калорійність: 60 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування домашнього сиру з цибулею і кмином

  • Сметана 20 відсоткова 200 мл
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль дві столові ложки
  • Молоко один літр
  • Цибуля зелена 30 гр
  • Кмин пів чайної ложки

Фото рецепт приготування домашнього сиру з цибулею і кмином

  1. Поставте на плиту молоко кип’ятити, а тим часом в окремій каструльці змішайте сметану з яйцями і сіллю.Фото рецепт приготування домашнього сиру
  2. Дрібно поріжте невеликий пучок зеленої цибулі. пучок зеленої цибулі
  3. Коли молоко закипить зменшіть вогонь і невеликою цівкою вливайте яєчну суміш, одночасно помішуючи молоко ложкою.Коли молоко закипить
  4. Поваріть суміш на маленькому вогні близько 5 хвилин, щоб відокремилася сироватка. Наприкінці варіння покладіть зелень і пів чайної ложки кмину.покладіть зелень і пів чайної ложки кмину
  5. Перелийте суміш в сито, застелене двома шарами марлі.Перелийте суміш в сито
  6. Коли стече вся сироватка перекладіть сир у невелику мисочку, накрийте кінцями марлі, а зверху поставте гніт, наприклад банку з водою. У мене вийшла ось така конструкція.Коли стече вся сироватка
  7. Важливо не забувати, що з сиру буде продовжувати виділятися сироватка, так що поставте конструкцію на тарілку, куди вона буде стікати. Через годину, коли сир повністю охолоне, приберіть його в холодильник.
  8. Години через 4 можна виймати готовий сир з форми. Зручніше, звичайно, приготувати його ввечері, а вранці вже насолоджуватися на сніданок 🙂