Домашні пельмені

Домашні пельмені

Домашні пельмені це не просто дуже смачне частування, а й цікаве заняття для всієї родини, а заодно і привід зібратися разом і поспілкуватися. Помічники в цій справі будуть незайвими, а сюрпризи на щастя, заховані усередині пельмешек, додадуть їжі додатковий інтерес. В якості сюрпризу може виступити ціла горошина перцю, ягідка, каперс або навіть монетка (обережно, бережіть зуби!).

Час приготування: 1 година 20 хв
Порцій: 6
Калорійність: 606 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування домашніх пельменів

  • Борошно пшеничне 550 гр
  • Сіль одна чайна л.
  • Яловича лопатка 300 гр
  • Свиняча шийка 300 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Перець чорний мелений пів чайної ложки

Фото рецепт приготування домашніх пельменів

  1. Борошно змішайте з сіллю, просійте гіркою в широку миску, зробіть поглиблення. У поглиблення акуратно влийте 300 мл води і замісити тісто. Готове тісто загорніть в плівку і залиште на 30 хвилин.Фото рецепт приготування домашніх пельменів
  2. М’ясо наріжте невеликими шматками, очистіть від жил і зріжте зайвий жир.М'ясо наріжте невеликими шматками
  3. Подрібніть до стану фаршу за допомогою блендера або гострих ножів.Подрібніть до стану фаршу
  4. Також подрібніть цибулю. Візьміть 1 велику або 2 середні цибулини.Також подрібніть цибулю
  5. Змішайте фарш з цибулею, додайте трохи води або бульйону, сіль, перець і добре перемішайте до однорідності.Змішайте фарш з цибулею
  6. Тісто тонко розкачати на злегка присипаної борошном поверхні. Тонкостінною склянкою виріжте кола, що мають діаметр приблизно 7-8 см. На середину кожного кружка покладіть чайну ложку фаршу.Тісто тонко розкачати
  7. Складіть кружок навпіл і щільно зліпіть краї, щоб сік не витік назовні.Складіть кружок навпіл
  8. Куточки півкола з’єднайте між собою, щоб вийшла потрібна форма пельменів. Розкладіть готові пельмені на дошці. Далі їх можна заморозити, щоб зберегти на майбутнє, а можна кинути в киплячу воду і варити 3-4 хвилини після спливання на поверхню.Куточки півкола з'єднайте між собою
  9. Домашні пельмені подавайте з вершковим маслом або сметаною, злегка посипавши рубаною зеленню.Домашні пельмені подавайте
...