Домашні мюслі своїми руками

Домашні мюслі своїми руками, я раджу готувати всім! Обзаведіться для цієї страви великою ємністю, з герметично прилягаючою кришкою і приблизно раз на тиждень виділіть півгодини на приготування смачного і корисного сніданку для всієї родини. Можна комбінувати всі можливі сухофрукти, горіхи та злаки в будь-якій пропорції. Важливо обов’язково обробити інгредієнти: прогріти в духовці, вимити або обдати окропом, щоб в організм не потрапили шкідливі бактерії.

Адже ні для кого не секрет, що східні крамниці з солодощами не завжди можуть похвалитися своєю стерильністю.

  • Час приготування: 30 хвилин.
  • Кількість: 1.2 кг.

Домашні мюслі своїми руками

Інгредієнти для приготування домашніх мюслів:

  • 350 г вівсяних пластівців;
  • 150 г білого кунжуту;
  • 150 г родзинок (світлі і темні);
  • 50 г кураги;
  • 100 цукатів;
  • 50 г фініків;
  • 50 г в’яленого інжиру;
  • 100 г гарбузового насіння;
  • 100 г арахісу;
  • 40 г апельсинового порошку;
  • 150 г меду.

Спосіб приготування домашніх мюслів

Духовку розігріваємо до температури 200 градусів Цельсія. На сухе деко висипаємо вівсяні пластівці швидкого приготування, поміщаємо в духовку на 5-7 хвилин. Без уваги не залишаємо, щоб не пригоріли перемішуємо пластівці лопаткою. Виймаємо деко з духовки, духовку не вимикаємо!

до речі, замість вівсяних, можна приготувати суміш з різних інших злаків – гречаних, пшеничних, житніх. Це смачно і корисно, так як кожен злак містить певний набір мікроелементів.

Домашні мюслі своїми руками

Окремо, на сковороді з товстим дном, обсмажуємо без олії насіння кунжуту. На їх підсмажування знадобиться всього 3-4 хвилини, як тільки трохи пожовтіють, знімаємо сковороду з плити, висипаємо насіння до пластівців.

Домашні мюслі своїми руками

Обсмажуємо насіння гарбуза, щоб вони прокалились, потрібно 5 хвилин. Родзинки і курагу кладемо обдаємо окропом, викладаємо на серветку, щоб вбралася волога. Курагу нарізаємо смужками, додаємо разом з родзинками і гарбузовим насінням на деко.

Домашні мюслі своїми руками

Інжир і фініки мити не варто, ці сухофрукти зазвичай продають в упаковці, вони чисті. Дрібно ріжемо фініки та інжир, відправляємо до решти інгредієнтів.

Домашні мюслі своїми руками

Додаємо обсмажений арахіс і порошок з апельсинових або лимонних кірок, все перемішуємо, ставимо деко в гарячу духовку на 3-4 хвилини. Будемо сподіватися, що жар духовки нейтралізує мікроби, і наш сніданок стане стерильним.

Домашні мюслі своїми руками

Тепер перекладаємо гарячі мюслі з деко в миску. Розтоплюємо на водяній бані мед, виливаємо в миску, все разом добре перемішуємо, охолоджуємо при кімнатній температурі.

Домашні мюслі своїми руками

Залишається тільки перекласти готовий продукт в чисту банку з кришкою і корисний домашній сніданок готовий!

Домашні мюслі своїми руками

До сніданку насипати в чашку приготовані з мюслі, додаємо дрібно нарізані шматочки фруктів або свіжі ягоди, поливаємо все молоком або йогуртом! Приємного апетиту!

Домашні мюслі своїми руками

Тепер розповім про декілька цікавих способів застосування мюслів, які не всім відомі. По-перше, коли печете простий пиріг, їх можна додати в тісто. По-друге, є дуже смачний десерт, під назвою англійський крамбл (різновид яблучного пирога), так от, спробуйте додати до нього мюслі, вийде неймовірно смачно.