Домашні м’ясні рулетики з грибами до святкового столу

Домашні м'ясні рулетики з грибами до святкового столу

В домашні м’ясні рулетики з грибами до святкового столу необхідно щось таке смачненьке загорнути, то на роль спокусливої начинки чудово підходять гриби. Причому, якщо господиня запаслася грибочками власного приготування (сушеними, маринованими або солоними), то такі гриби ще більше підкреслять смак страви. Ну, а любителям класичних смаків відмінно підійдуть всіма улюблені шампіньйони. Тому ми пропонуємо парочку оригінальних рецептів м’ясних рулетиків з грибною начинкою.

М’ясні рулетики з грибною начинкою в червоному вині

Інгредієнти

  • Свинина — 1 кгМ'ясні рулетики з грибною начинкою в червоному вині
  • Овочі (будь-які) — 500 г (в сезон відмінно йдуть свіжі овочі з грядок, в решту часу прекрасно підійде суміш заморожених овочів в пакетах)
  • Яловича печінка (також підійде гусяча) — 300 г
  • Чорнослив (без кісточок) — 10-12 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт. середніх розмірів
  • Масло вершкове (розтоплене) — 2 ст. л.
  • Червоне сухе вино (відмінно підійде «Мерло») — 1 стакан

Приготування м’ясних рулетів з грибною начинкою у вині

Приготування начинки. Грибочки, нарізані невеликими скибочками, попередньо відварити в киплячій воді (не більш 15 хвилин) і потім обсмажити на сковороді з дрібно нарізаною цибулею. У разі використання заморожених овочів, ми їх також відварюємо до напівготовності. Свіжі ж овочі досить підсмажити. Печінку відварюємо в підсоленій воді близько 20 хвилин, потім подрібнюємо в блендері з вершковим маслом, сіллю і перцем (за смаком). Крупно нарізану чорнослив змішуємо з грибами, овочами і печінкою і отримуємо нашу начинку.

Підготовка м’яса. Свинину нарізаємо скибочками (як для відбивних), солимо, приправляємо перцем і ретельно відбиваємо.

Приступаємо до приготування самого блюда. Для цього на одну сторону м’ясної скибочки викладаємо начинку, що вийшла, загортаємо в рулет і акуратно скріплюємо зубочистками. Потім обсмажуємо на сковороді до утворення рум’яної скоринки (обов’язково на вершковому маслі — для смаку!), Після чого викладаємо в керамічну форму або інший товстостінний посуд, заливаємо червоним вином і запікаємо в духовці близько півгодини при температурі 220 °С.
Викладаємо рулетики на блюдо, прикрашене листям салату, і несемо на святковий стіл. Так, і не забуваємо запити рулетики пляшечкою вина, що залишилася!

Рулетики з м’яса птиці з сирно-грибною начинкою

Інгредієнти

  • Філе м’яса птиці (ідеально підійде курка або індичка) — один кгРулетики з м'яса птиці з сирно-грибною начинкою
  • Грибочки — 200 г
  • Сир нежирний, протертий — 200 г
  • Сметана — 4 ст. л.
  • Сир твердий — 100 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Петрушка — 1 пучок

Приготування рулетка з м’ясом птиці та сирно-грибною начинкою

  1. Як і в попередньому рецепті, спочатку готуємо начинку. Для цього ми мілко нарізаємо гриби і, якщо у вас не печериці, то попередньо відварюємо грибочки 15 хвилин в киплячій воді. Потім обсмажуємо підготовлені гриби з дрібно нарізаною цибулею. Сир, сметану і дрібно нарізану зелень перемішуємо, солимо і приправляємо перцем за смаком. З’єднуємо грибочки і сир, перемішуємо.
  2. Готуємо філе: відбиваємо, солимо і додаємо мелений чорний перець за смаком.
  3. Викладаємо начинку на філе, загортаємо, закріплюємо зубочистками. Викладаємо рулетики на попередньо змащене маслом деко (або на лист кулінарного пергаменту або на силіконовий килимок) і випікаємо в духовці близько 40 хвилин, при температурі 200 °С. За 10 хвилин до готовності страви посипаємо рулетики тертим сиром і відправляємо рум’янитися назад в духовку. Викладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і тішимо домашніх некалорійною вечерею!

Отже, всього в три кроку ми можемо приготувати два нескладних блюда, які урізноманітнюють будь-який стіл і привнесуть дещицю тепла в наші сімейні посиденьки. Будьте впевнені, що легені і оригінальні м’ясні рулетики з грибами впевнено перекочують з наших сімейних столів на святкові, і незмінно будуть викликати захоплення близьких і друзів.

Приємного апетиту!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!