Домашні марципанові цукерки

Домашні марципанові цукерки

Багато національні кухні сперечаються, відстоюючи своє право зватися винахідниками марципану. Тут і Франція, і Німеччина, і Сицилія, і Естонія. Але коли я була в славному місті Будапешт, марципан там був представлений не інакше як традиційний угорський десерт, так що я віднесу рецепт до угорської кухні.
Основа марципану — солодкий мигдаль.


Час приготування: 1 година
Порцій: 24
Калорійність: 66 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування марципанових цукерок

  • Мигдаль 150 гр
  • Цукрова пудра 100 гр
  • Ром світлий 5 мл
  • Яйце перепелине 3 шт.
  • Шоколад 30 гр

Фото рецепт приготування марципанових цукерок

  1. Спочатку мигдаль потрібно очистити від зовнішньої темної оболонки. Для цього заливаємо його окропом і залишаємо так десь на одну хвилину.Фото рецепт приготування марципанових цукерок
  2. В оригінальному рецепті рекомендується на сотню горіхів солодкого мигдалю додати один гіркий горішок для додання особливого аромату і смаку. Але я ніде не зустрічала щоб продавали гіркий мигдаль. Його можна замінити ароматизаторами вже на етапі замішування мигдального тіста.
  3. Через хвилину воду можна злити і залити горіхи холодною водою. Темна оболонка відійде від ядра горіха і буде дуже легко зніматися.залити горіхи холодною водою
  4. Очищений мигдаль потрібно підсушити на серветці.
  5. Очищений і підсушений мигдаль розмелюємо в млині в найдрібнішу крихту. Найдрібнішу, на яку тільки наша млин здатен.мигдаль розмелюємо в млині
  6. Мигдалеве борошно гарненько перемішуємо з цукровою пудрою. Пудру найкраще брати промислового виробництва, тому що в домашніх умовах змелений цукор не виходить настільки тонким.Мигдалеве борошно гарненько перемішуємо
  7. Тепер до цієї суміші додаємо чайну ложечку ароматного алкоголю (рому або лікеру) і 3 білка від перепелиних яєць (вони замінюють білок одного курячого яйця, і їх можна без сумніву їсти сирими, на відміну від курячих).додаємо чайну ложечку ароматного алкоголю
  8. Для ароматизації не обов’язково використовувати алкоголь, це може бути мигдальна есенція або ванілін. А замість білків можуть бути використані вода або молоко, або лимонний сік, або інша рідина. У моїй кулінарній книзі згадується якась рожева вода 🙂
  9. З усіх інгредієнтів замішуємо гладке мигдальне «тісто». Рідини повинно бути достатньо, але так щоб тісто не липло до рук і столу. До речі руки і стіл можна посипати цукровою пудрою, по необхідності. Якщо ж у тесті рідини недостатньо, то з мигдалю в процесі замішування почне виділятися масло.
  10. Для цукерок можна придумати начинку. Наприклад розтопити на водяній бані трохи Вашого улюбленого шоколаду, трохи його остудити і змішати з приблизно п’ятою частиною мигдального тіста.Для цукерок можна придумати начинкуМожна додати туди кокосової стружки або кунжутного насіння. Можна використовувати не темний, а білий шоколад, тоді начинка вийде з вершковим смаком .
  11. З кожного виду тіста скачуємо ковбаску й ріжемо на 20-30 частин.
  12. Темні шматочки скачуємо в кульки. Зі світлого теж робимо кульку, сплющуємо в коржик, в центр поміщаємо начинку і акуратно закриваємо світлої марципанової масою, скачуючи круглe кульку — цукерку.Темні шматочки скачуємо в кульки
  13. Спочатку цей процес дуже незвичний і трудомісткий, але незабаром Ви вже будете робити цукерки як справдешній майстер-кондитер 🙂
  14. Взагалі марципанова маса дуже пластична річ, тому з неї роблять прикраси та цукерки самої різної форми — фрукти, квіти, різні фігурки.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!