Цукор в кулінарії

Цукор в нашій торговельній мережі, в основному, пропонується двох видів: буряковий та тростинний. Насправді, це чиста сахароза, зі скороченою побутовою назвою — цукор. Звичайний цукор — це вуглеводи, цінні поживні речовини, що забезпечують нас необхідною енергією. У травному тракті сахароза розкладається на фруктозу і глюкозу, негайно надходять у нашу кров.


Калорійність цукру:

  • 100 г цукру — 387 ккал, вуглеводів в ньому — 99,9 г.

Як вибрати якісний цукор

 

Цукор в кулінарії

Головна ознака якісного цукру — його чистота.

Буряковий цукор має молочний колір, не чистий білий. А тростинний цукор — він більш крупнозернистий і сліпуче білого кольору. Майте на увазі, що буряковий цукор солодший, отже, використовувати його економічніше.

Коричневий цукор — це нерафінований тростинний цукор. Кристали цукру у ньому покриті очеретяною мелясою натурального кольору і аромату. Такий цукор вважається більш корисним для здоров’я, оскільки виробляється за спеціальною технологією. Дієтологи кажуть, що його властивості нітрохи не відрізняються від рафінованого цукру, що його висока вартість — лише наслідок вдалого маркетингового ходу.

Зберігання цукру

Зберігати цукор просто. У ньому ніколи не заводяться комахи. Головна умова — це відсутність вологи в приміщенні, тобто зберігати цукор слід в сухому, провітрюваному приміщенні.