Цікаві закуски з броколі

Цікаві закуски з броколі

Броколі — корисний і смачний сорт капусти, з нею можна готувати дуже багато різних страв, у тому числі повсякденні та святкові закуски, про які піде мова у цій збірці. Погодьтеся, закуски з броколі навряд чи можна назвати дуже популярними.

Від того і цікавіше: якщо ви приготуєте таку закуску, наприклад, на новорічний стіл, ну або, скажімо, до приходу друзів, то, швидше за все, здивуєте нею тих, хто збереться за трапезою — адже не щодня таке спробуєш! Плюс до всього, закуски з ніжної капусти броколі незмінно виходять дуже смачними, тому це здивування буде приємним, без небажаних сюрпризів.

Рецепт перший: Бутерброди «Буяння зелені»

 

Бутерброди «Буяння зелені»
Знадобиться:

  • 900г броколі
  • 10 анчоусів чи філе оселедця
  • 6 шматочків білого хліба
  • 4 зубчики часнику
  • 1 лимон
  • 2 сухих перці чилі маленьких
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • Сіль, перець, оливкова олія

Як приготувати бутерброди з броколі

Розібрати на дрібні суцвіття броколі, опустити їх в киплячу воду, довести до кипіння і відразу викласти на друшляк. У великій сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити подрібнений часник (3 зубчики), додати розкришені чилі, вимкнути плиту, додати анчоуси і заважати до їх розчинення.

Покласти броколі, поперчити, включити сильний вогонь і влити трохи рідину, що залишилося після їх варіння бульйону, 5 -10хв згасити і скропити соком 1 лимона. Запекти в духовці хліб, натерти зубчиком часнику, збризнути оливковою олією. Викласти броколі в соусі на хліб, злегка збризнути все маслом, подавати, прикрасивши шматочками лимону.

З броколі можна готувати закуски як повсякденні, так і святкові. Попередній варіант в цьому плані універсальний, а от наступний можна подавати лише в якості повсякденної закуски.

Рецепт другий: оладки з броколі

Знадобиться:

  • 300г броколі
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки борошна
  • часник, сир, рослинне масло для смаження, перець, сіль

Як приготувати оладки з броколі

Броколі розділити на маленькі суцвіття, залити окропом, 5 хв проварити, остудити злегка. Яйце трохи збити, на тертці потерти часник і сир, разом з борошном додати все це до броколі, до однорідності розтовкти. Смажити оладки з приготовленої маси в сковороді з маслом звичайним способом: з 2х сторін до набуття рум’яності.

Подайте такі оладки з соусом: 1 склянку домашнього йогурту, 2 ст.л. лимонного соку і 1 зубчик часнику перемішати, підсолити.

Ну а всі наступні закуски сміливо можна подавати гостям, вони виходять дуже ефектними і смачними.
Рецепт третій: Кульки з броколі з фісташками

Знадобиться:

  • 500гр броколі
  • по 100г несолоних фісташок і кропу
  • 3 ст.л. тертого зеленого сиру
  • по 1 зубчик часнику, ст.л. оливкової олії, ч.л. винного оцту і пажитника, чорний перець

Як приготувати закуску кульки з броколі

 

Як приготувати закуску кульки з броколі
Броколі до готовності відварити, остудити, віджати рідину, пюрировати. Подрібнити фісташки, дрібно нарізати часник і зелень. Перемішати броколі, зелень, фісташки, сир, часник, масло, пажитник (подрібнити в ступці), оцет, поперчити. Скачати з маси кульки.

У кульки можна додати начинку: огірок, вершковий або сирний сир.

Рецепт четвертий: Рулет сирний з броколі і бринзою

Знадобиться:

  • 500г броколі
  • 150гр сиру м’якого
  • 150мл вершків нежирних
  • 100гр бринзи
  • 4 яйця
  • 3 помідори середніх
  • 1/2 лимона
  • 2 ст.л. тертого сиру пармезан
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 1 ч.л. білого перцю, сіль

Як приготувати рулет з броколі

Відварити розібрану на суцвіття броколі в підсоленій киплячій воді 5 хв, обсушити. Відокремити жовтки сирих яєць від білків, білки прибрати в холод, в блендер перекласти броколі, додати жовтки, вершки, білий перець і сир, подрібнити до однорідності. Розігріти до 200 градусів духовку, застелити деко пергаментом і змастити його олією. У круту піну збити білки, вмішати в суміш, викласти масу на пергамент і розрівняти до товщини 0.5- 0.7см, запекти 12 хв. Помідори очистити від шкірки, крупно нарізати, разом з сиром і бринзою покласти в блендер, пюрувати. З духовки дістати випечений капустяний корж, перевернути його на пергамент (заздалегідь викласти ще один лист на робочу поверхню), зняти той лист, на якому корж запікається, скачати капустяний корж в рулет разом з пергаментом. Дати таким чином коржу охолонути, розгорнути, змастити томатною начинкою, загорнути рулет вже без пергаменту, прибрати перед подачею в холод на півгодини.

Остання закуска, про яку ми розповімо, примітна тим, що може подаватися як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Рецепт п’ятий: рулетики з курки з броколі

 

рулетики з курки з броколі
Знадобиться:

  • 500гр курячих відбивних
  • 200 бульйону курячого
  • 100гр сиру
  • по 50г рослинної олії і молока
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. паприки меленої, перець, сіль

Як приготувати курячі рулети з броколі

Відварити броколі, опустивши в киплячу воду, 5хв, обдати холодною водою, обсушити. Куряче філе відбити тонко, поперчити, посолити, посипати паприкою і натерти. Викласти на пласт філе відварну капусту і шматочки сиру, за допомогою плівки згорнути куряче філе в рулет, заколоти зубочистками. Обсмажити рулети на сковороді з рослинним маслом, потім все скласти в сотейник. Для соусу бульйон, молоко, паприку, часник додати в сковороду, де смажилися рулети, перемішати і проварити 5 хв. Полити рулети соусом, 8-10 хв запекти і подати як холодну або гарячу закуску.

А ще з броколі можна викласти таку закусочну — овочеву ялинку.

 

викласти таку закусочну - овочеву ялинку

Закуски повинні бути різноманітними — спробуйте приготувати будь-яку із запропонованих легких закусок з броколі, і цей овоч вам сподобається, якщо не дуже припадав до смаку раніше, а якщо вже подобався, значить, ви станете любити його ще більше!

Відео рецепт приготування броколі в клярі