Цибулево-горіховий хліб фоторецепт

Цибулево-горіховий хліб фоторецепт

У цьому хлібі з’єдналися аромати і смаки південно-східній Франції. Його можна з’їсти просто так, доповнити червоним вином, сиром, склянкою молока. А якщо поекспериментувати, додавання оливок привнесе середземноморську нотку.


Час приготування: 2 години
Порцій: 12
Калорійність: 237 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування цибулево-горіхового хліба

  • Молоко 420 мл
  • Дріжджі сухі активні 15 гр
  • Оливкова олія 40 мл
  • Борошно пшеничне 500 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Волоський горіх 60 гр

Фото рецепт приготування цибулево-горіхового хліба

  1. Молоко злегка нагріти, розчинити в ньому дріжджі. Для чого просто дати постояти хвилин 5. Свіжих дріжджів потрібно 15 грам.Фото рецепт приготування цибулево-горіхового хліба
  2. У розчинені дріжджі додати молоко, дві чайні ложки солі, оливкову олію, половину борошна і замісити тісто. Тісто місити, поступово додаючи борошно, що залишилося грам по 50, поки тісто не стане відлипати від рук. Помістити його в глибоку ємність, накрити рушником та поставити в тепле місце. Тісто має підійти, поки не збільшиться в два рази, близько години — півтори.Тісто має підійти
  3. У сковороду налити оливкову олію, цибулю порізати досить крупно і підсмажити в сковороді до прозорості, посолити і поперчити.цибулю порізати досить крупно
  4. Деко вистелити пергаментом, розкласти горіхи і поставити в попередньо розігріту духовку на 8 — 10 хвилин.Деко вистелити пергаментом
  5. Коли тісто підійде, помістити в нього горіхи і цибулю.помістити в нього горіхи і цибулю
  6. Сформувати кулю, а потім помістивши пальці в середину і обережно розсовуючи їх, збільшити отвір, поки не вийде кільце.поки не вийде кільце
  7. Пергамент покласти на деко, змастити маслом, покласти хліб, кухонними ножицями зробити зверху хліба надрізи у формі зігзагу.
  8. Накрити хліб рушником і дати підійти 40 — 50 хвилин. Змастити зверху молоком.Накрити хліб рушником
  9. Нагріти духовку до 190 градусів і випікати 45 — 50 хвилин поки не підрум’яниться. Для того, щоб перевірити готовність, можна постукати по низу хліба, звук має бути дещо глухим.постукати по низу хліба