Цибулевий суп з яблуком

Цибулевий суп з яблуком

Французький цибульний суп — цибуля в бульйоні з сиром і грінками. Цибулеві супи дуже популярні з давніх часів. Багатий аромат супу заснований не стільки на бульйоні, скільки на пасерованій цибулі. Пасерування, в даному випадку, є процедурою, при якій цибуля, повільно присмажується, знаходячи рум’яний золотистий — коричневий колір. Це обумовлюється карамелізації цукру, що міститься в цибулі.

Пасерування цибулі виробляють протягом півгодини, але професійні кухарі можуть проробляти це протягом багатьох годин, домагаючись специфічного різноманітності ароматів і смакового шарму цибульного супу. Суп готують малими індивідуальними порціями і часто подають гостям в тому ж посуді, в якій його готували. Часто, для додання супу особливої пікантності, в готову страву перед завершенням приготування додають сухе біле вино, коньяк або херес. Прикрашають суп грінками посипаними сиром. Сьогодні я вас пригощу свої варіантом цього неймовірно смачного супу, якщо хто то ще не пробував це диво, то неодмінно треба виправити це упущення! Я запевняю, ви будете навік підкорені і закохані в цей смак і аромат))

Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 2
Калорійність: 402 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування цибулевого супу з яблуком

  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Яблука 160 гр
  • Вершкове масло 45 гр
  • Борошно пшеничне 25 гр
  • Бульйон курячий 150 мл
  • Сіль 1 ч.л.
  • Часник зубець 1 шт.
  • Чебрець 2 гр
  • Хліб для тостів 2 шт.
  • Сир 20 гр

Фото рецепт приготування цибулевого супу з яблуком

  1. У сотейнику розтопити 2 столових ложки вершкового масла. Велику цибулину нарізати півкільцями і пасерувати на повільному вогні протягом 20-25 хвилин. Періодично помішуючи будемо домагатися золотистого кольору. Яблуко (сорту Семиренко) очистимо від шкірки і відкладемо, воно нам знадобиться пізніше. Завдяки яблуку цей суп придбає незвичайний смак ))Фото рецепт приготування цибулевого супу з яблуком
  2. Коли цибуля набуде від золотистого до коричневого відтінку (за бажанням можна пасерувати менше або більше), додаємо борошно (1 стл без гірки), перемішуємо з цибулею, пасеруємо ще хвилинку і додаємо яблуко, натерте на крупній тертці. Продовжуємо пасерувати 1-2 хвилини. Потім наливаємо бульйон, добре перемішуємо і продовжуємо варити суп на невеликому вогні ще хвилин 7-10. Додаємо сіль за смаком.продовжуємо варити суп на невеликому вогні
  3. Зубчик часнику дрібно нарізати, листочки чебрецю також подрібнити і змішати з 1 столовою ложкою вершкового масла. Хліб або багет обсмажити до золотистого або підсушити в духовці. Потім ще гарячими намазати грінки ароматним маслом.Зубчик часнику дрібно нарізати
  4. Наливаємо цибулевий суп в тарілку, на поверхню кладемо грінки і посипаємо їх сиром. Тепер можна поставити суп в духовку під гриль, щоб сир запікся. Можна цього не робити. У нас вийшла одна велика порція для голодного подорожнього або дві невеликі на пробу. Приємного апетиту ))Наливаємо цибулевий суп в тарілку
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!