Чорничний крем

Чорничний крем

Надпростий десерт для літа. Зрозуміло, найкраще готувати його в чорничний сезон, проте замість чорниці можна використовувати чорну смородину або малину. Найкраще підходять яскраві соковиті ягоди, які можна розім’яти.

Час приготування: 5 хв
Порцій: 4
Калорійність: 202 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування чорничного крему

  • Чорниця 250 гр
  • Цукор-пісок 50 гр
  • Сметана 200 гр

Фото рецепт приготування чорничного крему

  1. Чорницю переберіть, промийте і висушіть.рецепт приготування чорничного крему
  2. Перекладіть в підходящу миску, додайте цукор. Кількість цукру регулюйте за смаком і залежно від солодощі ягід.Перекладіть в підходящу миску
  3. Розімніть виделкою так, щоб ягоди дали сік, а цукор повністю розчинився.щоб ягоди дали сік
  4. Додайте в ягідну суміш свіжу сметану і змішайте, але не до однорідності, а щоб збереглися різнокольорові прожилки.Додайте в ягідну суміш
  5. Перекладіть в креманки, прикрасьте цілими ягодами і негайно подавайте.прикрасьте цілими ягодами