Чіабатта без замісу фото рецепт

Хліб чіабатта без замісу фото рецепт
Важко повірити, але цей повітряний м’який хліб з добре вираженою хрусткою скоринкою, готується без будь-яких зусиль і навіть без замісу. Все що потрібно для приготування тіста для чіабатти — змішати потрібні інгредієнти і набратися терпіння. Найкраще брати якісне хлібопекарське борошно.


Час приготування: 14 годин
Порцій: 12
Калорійність: 126 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування чіабатта без замісу

  • Борошно пшеничне 420 гр
  • Сіль морська 1 ч.л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 1 гр

Фото рецепт приготування чіабатта без замісу

  1. У підходящу миску просійте борошно разом з сіллю і дріжджами. Додайте 320 — 350мл води. Кількість води може бути різною у залежності від борошна, яке ви використовуєте — від його вологості та «сили», тобто кількості глютену.Фото рецепт приготування чіабатта без замісу
  2. Змішайте всі складові, щоб вийшло тісто. Нічого місити не треба, та й не вийде, тому що тісто буде занадто м’яким і липким. Так і має бути.щоб вийшло тісто
  3. Накрийте миску плівкою або фольгою і залиште при кімнатній температурі на 12-15 годин. За цей час в тісті утворюється міцна клейковина, а дріжджі зроблять його дуже пористим.в тісті утворюється міцна клейковина
  4. Деко густо присипте борошном і акуратно викладіть на нього тісто, не перемішуючи. deko-gusto-prisipte-boroshnom
  5. Складіть тісто 2-3 рази, надаючи йому прямокутну форму. Можна зробити одну велику чіабатту, а можна розрізати тісто навпіл і зробити 2, як на фотографії. Сформований хліб накрийте і залиште на годину для кінцевого вистоювання.Складіть тісто 2-3 рази
  6. Духовку розігрійте до 220 градусів. Поставте чіабатту в розігріту духовку, якщо духовка електрична, хлюпніть туди трохи води, щоб при випічці утворювалася пара. Печіть 30-40 хвилин, поки скоринка не стане золотисто-коричневою. Найкраще для випічки хліба користуватися спеціальним каменем, але і без нього все вийде.Поставте чіабатту в розігріту духовку
  7. Остудіть чіабатту на решітці, перш, ніж розрізати, інакше м’якуш може здатися надмірно вологим. Приємного апетиту!Остудіть чіабатту на решітці
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!