Червоний хліб з паприкою

Червоний хліб з паприкою

Ефектний яскравий хліб, який поліпшить настрій в похмурий день і прикрасить будь-який стіл — від пісного до святкового.


Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 12
Калорійність: 225 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування червоного хлібу з паприкою

  • Перець солодкий червоний (паприка) 1.5 шт.
  • Борошно пшеничне 650 гр
  • Сіль 1 ч.л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 10 гр
  • Паприка мелена дві ч.л.
  • Рослинна олія 40 мл

Фото рецепт приготування червоного хлібу з паприкою

  1. Соковитий яскравий перець очистіть від насіння і наріжте довільними шматочками.Фото рецепт приготування червоного хлібу з паприкою
  2. Додайте 200-250 мл води і тушкуйте до м’якості кілька хвилин. Для прискорення процесу можна використовувати мікрохвильову піч. За допомогою блендеру перетворіть перець в пюре і дайте охолонути до теплого стану.перетворіть перець в пюре
  3. Борошно просійте в широку миску. Додайте сіль, дріжджі і паприку.Борошно просійте в широку миску
  4. Подрібнений перець, остиглий до теплого (не гарячого!) стану, додайте в борошно. Туди ж додайте рослинну олію.Туди ж додайте рослинну олію
  5. Замісити не дуже круте тісто. Місіть ретельно, поки тісто не стане пухким і еластичним.Замісити не дуже круте тісто
  6. Залиште тісто в теплому місці для підйому на годину. За цей час воно має збільшитися в об’ємі приблизно в 2 рази. Після цього тісто потрібно ще трохи помісити, і можна приступати до формування хліба.Залиште тісто в теплому місці
  7. Зробіть довгастий батон і покладіть його на деко, трохи змащене маслом. Дайте полежати в теплому місці 15-20 хвилин, потім випікайте в розігрітій до 220 градусах духовці 35 хвилин.Зробіть довгастий батон
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!