Часниковий майонез фото рецепт

Часниковий майонез фото рецепт
Цей рецепт майонезу — одна з варіацій цього легендарного соусу. Для нього беруться не цілі яйця, а тільки жовтки і додається розтертий часник. Я використовувала гірчичне масло, але можна взяти будь-яке інше, тільки потрібно бути обережним з нерафінованими маслами, щоб не отримати занадто інтенсивний смак і запах. Дуже хороший цей соус там, де потрібна яскравий смак. Для ніжних салатів краще підібрати щось легше.


Час приготування: 20 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 438 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування часникового майонезу

  • Яєчний жовток 2 шт.
  • Сіль чверть чайної л.
  • Перець чорний мелений 1/4 чайної л.
  • Гірчиця 1/4 чайної л.
  • Часник зубці 2 шт.
  • Гірчичне масло 275 мл
  • Оцет столовий 30 мл

Фото рецепт приготування часникового майонезу

  1. У невелику миску покласти 2 свіжих яєчних жовтки, роздавлений або розтертий часник, сіль, перець і трохи гірчиці. Сіль і гірчицю краще класти зовсім трохи, а якщо треба, додати у вже готовий майонез.Фото рецепт приготування часникового майонезу
  2. Додати буквально 1 краплю олії і добре перемішати.Додати буквально 1 краплю олії
  3. Тепер потрібно трохи терпіння. Яєчну суміш потрібно збивати, додаючи гірчичне масло буквально по краплях. Суміш повинна весь час залишатися однорідною, навіть якщо вона буде дуже густою. Після того, як половина масла буде додана, можна діяти сміливіше. Коли майонез стане дуже густим, потрібно додати дві столові ложки оцту (або лимонного соку), продовжуючи збивати.Яєчну суміш потрібно збивати
  4. Наприкінці повинен вийти досить густий однорідний соус. Якщо ви бажаєте отримати більш легку консистенцію, то в кінці збивання додайте пару столових ложок гарячої кип’яченої води.досить густий однорідний соус