Чайний крем з фруктами в лимонному сиропі

Чудовим завершальним штрихом святкової вечері може стати цей легкий десерт , основними складовими якого є фрукти і зелений чай.

На 8 персон.
Час підготовки: 20-280 хв .
Час приготування: 40 хв.

Інгредієнти для приготування чайного крему з фруктами в лимонному сиропі

  • 4 пакетики зеленого чаю
  • 1 склянка ( 250 мл) окропу
  • 7 яєчних жовтків
  • 100 г (пів склянки) цукрової пудри для крему
  • 700 мл густих вершків
  • 1 лимон
  • 100 г (пів чашки ) цукрової пудри для сиропу
  • половинка середньої груші
  • половинка середнього яблука
  • четверта частина солодкої дині

Рецепт приготування чайного крему з фруктами в лимонному сиропі

  1. Розігріти духовку до 150°C. Помістити чайні пакетики в невеликий жароміцний глечик і залити окропом. Заварювати протягом 10 хвилин , час від часу потрібно перемішувати . Вийняти чайні пакетики і викинути. Отриманий чай злегка остудити протягом 10 хвилин.
  2. За допомогою віночка змішати в мисці яєчні жовтки і цукор до однорідного стану. Вершки вилити в невелику каструлю , поставити на маленький вогонь , закип’ятити , і відразу зняти з вогню. Влити вершки в яєчну суміш , помішуючи , до отримання однорідного стану. Змішати отриманий крем з половиною зеленого чаю. Акуратно перелити в глечик , уникаючи утворення піни.
  3. Велику сковороду накрити кухонним рушником. Якщо рушник більше сковороди , підігнути краї , щоб вони не виступали за край сковороди. Поставити на рушник 8 японських чайних чашок об’ємом по 180 мл . Розлити крем в чашки. У каструлю налити киплячу воду , так щоб вона сягала до середини чашок . Поставити в духовку на 40 хвилин , щоб крем загустів . Потім вийняти чашки з сковороди і остудити до кімнатної температури. потім накрити кришками і помістити в холодильник на 4 години.
  4. Тим часом , зняти цедру з половини лимона. Порізати її на дуже тонкі смужки. З лимона вичавити сік.
  5. Помістити лимонну цедру , лимонний сік , цукрову пудру і зелений чай, що залишився, в маленьку каструлю , поставити на середній вогонь і нагрівати , постійно помішуючи , поки цукор повністю не розчиниться. Потім довести до кипіння і ще варити дві хвилини. Прибрати з плити і остудити.
  6. З половинки яблука і половинки груші видалити насіння , очистити від шкірки , м’якоть дрібно нарізати. Диню також очистити і дрібно нарізати.
  7. Перемішати фрукти з лимонним сиропом і викласти зверху на заварний крем.