Брусничне варення

Брусничне варення
Брусничним варивам можна знайти дуже багато застосувань завдяки його незвичайному смаку. Варення за цим рецептом виходить не надто солодким, але з дуже насиченим смаком і ароматом.


Його можна вживати не тільки як звичайне варення — з чаєм, з млинцями, з морозивом або у випічці. Брусничне варення подається до смаженої птиці і м’яса, а також чудово підходить до смаженого сиру. У мене це варення — одне з найулюбленіших, до того ж цей рецепт можна використовувати як заготовки на зиму.

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 10
Калорійність: 242 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування брусничного варення

  • Брусниця 1000 гр
  • Цукор-пісок 500 гр
  • Кориця в паличках 1 шт.
  • Гвоздика 3 шт.

Фото рецепт приготування брусничного варення

  1. Брусницю потрібно перебрати, промити та залити окропом, після чого негайно злити воду.Фото рецепт приготування брусничного варення
  2. Покласти брусницю в каструлю, додати цукор та воду (з розрахунку 100 мл води на 1 кг брусниці) і помістити на мало інтенсивний вогонь.Покласти брусницю в каструлю
  3. У процесі варіння варення обережно перемішати, покласти паличку кориці і гвоздику. Можна додати трохи лимонної цедри.варення обережно перемішати
  4. Після закипання брусничного варення потрібно поварити на маленькому вогні не більше 5 хвилин і вимкнути вогонь. Остигле варення розкласти по банках і закрити. Результат — дуже смачний продукт за півгодини!Після закипання брусничного варення
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!