Броколі запечена в сирі

Броколі запечена в сирі

Сир зазвичай вживається у поєднанні з солодкими смаками — з цукром , фруктами або ягодами , а в цьому рецепті він з капустою , солоний і трохи гострий . І на смак це дуже приємно. Я готувала цю сирну страву на вечерю в якості гарніру до м’яса. А те , що залишилося на ранок відмінно пішло як самостійний сніданок.

Що мене здивувало , так це несподівано ніжна і легка консистенція і м’який смак. Єдине , треба вибирати хороший некислий сир.

Час приготування: 1 година
Порцій: 6
Калорійність: 345 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування броколі  запеченої в сирі

  • Сир 15% жирності 600 гр
  • Сіль морська три чверті чайної ложки
  • Два курячих яйця
  • Борошно пшеничне 35 гр
  • Часник часточки 5 шт.
  • Цибуля зелена 30 гр
  • Петрушка 30 гр
  • Брокколі 400 гр
  • Рослинна олія 10 мл

Фото рецепт приготування броколі запеченої в сирі

  1. Сир змішуємо з яйцями і борошном , солимо і розмішуємо до отримання однорідної маси.Фото рецепт приготування броколі запеченої в сирі
  2. Очищений часник подрібнюємо і додаємо в сир.Очищений часник
  3. Туди ж кладемо дрібно нарізані цибулю і петрушку.дрібно нарізані цибулю і петрушку
  4. Броколі кладемо в киплячу і підсолену воду і варимо 1-2 хвилини. Не перестарайтеся , капуста повинна залишитися твердою.Броколі кладемо в киплячу і підсолену воду
  5. Викладаємо брокколі в низьку широку форму , змащену рослинною олією.Викладаємо брокколі в низьку широку форму
  6. Заливаємо капусту сирною сумішшю.Заливаємо капусту сирною сумішшю
  7. Ставимо все це в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.Ставимо все це в розігріту до 180 градусів духовку
  8. Нарізаємо злегка остигнула запіканку і подаємо. Виходить дуже смачна річ , яку можна використовувати і як гарнір , і як самостійне блюдо.Нарізаємо злегка остигнула запіканку і подаємо
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!