SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Випічка > Бісквітний торт зі сметанно-йогуртовою начинкою
Бісквітний торт зі сметанно-йогуртовою начинкою
Легкий і повітряний тортик з ароматним смаком. Цей бісквітний торт зі сметанно-йогуртовою начинкою підійде для будь-якого приводу. Полуничне просочування надає йому особливу ніжність.
Кількість порцій: 1 торт
Підготовка: 1 годину, 30 хв
Приготування: 40 хв
Інгредієнти для приготування бісквітного торту
- борошно 1 склянка
- яйце 5
- цукор півтори склянки
- розпушувач 1 чайна ложка
- полуничний джем 3 чайних ложки
- йогурт три чверті склянки (я використовувала банановий)
- сметана 1 чашка
- вершкове масло 7 столових ложки (розтоплене)
- згущене молоко три чверті склянки
- вода три чверті склянки
Фото рецепт приготування бісквітного торту
- Відокремити яєчні жовтки від білків (переконайтеся, що в шматочках жовтка не були білку), покласти їх в окремі миски.
- Виделкою змішати яєчні жовтки і пів склянки цукру. Окремо змішати борошно і розпушувач, додати цю суміш до жовтків і добре перемішати.
- Розігріти духовку до 175C (350F).
- Використовуючи електричний міксер, збити яєчні білки до стійкої пишної піни. Починати з невеликої швидкості та поступово збільшувати. Коли білки стали трохи пишними, додати 1/ 2 чашки цукру і продовжувати збивати до стійкої піни.
- Акуратно, рухами знизу-вгору, вмішати збиті білки в суміш з жовтком і борошном, порціями приблизно по 1/4 частини. Але не перемішувати, а як би піднімаючи суміш, інакше бісквіт НЕ буде пористим. Перелити тісто у форму для запікання (можна форму попередньо застелити пергаментним папером, маслом не змащувати).
- Випікати 30-40 хвилин. Після перших 10 хвилин, знизити температуру до 160C (325F), не відкриваючи духовку. Щоб перевірити, чи готовий бісквіт, вставити зубочистку в центр — вона повинна вийти чистою. Коли бісквіт готовий, дати йому охолонути у відкритій духовці.
- Коли корж охолов, лопаткою відокремити краї від форми і вийняти його.
- У цей час приготувати начинку.
- Для першої начинки, в невеликій мисці з’єднати згущене молоко і вершкове масло, добре перемішати ложкою або міксером.
- Для другої начинки, в окремій мисці з’єднати йогурт, сметану і пів склянки цукру, добре перемішати ложкою або міксером.
- Для просочення шарів, змішати 3/4 склянки води і 3 чайних ложки полуничного джему.
- За допомогою довгого гострого ножа, розрізати бісквіт горизонтально на 3 частини.
- Покласти нижній шар розрізаною стороною догори ) на велику тарілку. Просочити його полуничним сиропом за допомогою ложки або пензлика. Змастити начинкою зі згущеного молока.
- Накрити другим шаром бісквіта, трохи просочити другий шар залишками полуничного сиропу. Намазати половиною суміші йогурту і сметани.
- Накрити останнім шаром бісквіта. Помазати верх і сторони торта залишками йогуртово — сметанною суміші. Прикрасити торт фруктами, ягодами, горіхами або шоколадом.
- Поставити в холодильник мінімум на годину до подачі.