Бісквітний торт зі сметанно-йогуртовою начинкою

Легкий і повітряний тортик з ароматним смаком. Цей бісквітний торт зі сметанно-йогуртовою начинкою підійде для будь-якого приводу. Полуничне просочування надає йому особливу ніжність.

Кількість порцій: 1 торт
Підготовка: 1 годину, 30 хв
Приготування: 40 хв

Інгредієнти для приготування бісквітного торту

  • борошно 1 склянка
  • яйце 5
  • цукор півтори склянки
  • розпушувач 1 чайна ложка
  • полуничний джем 3 чайних ложки
  • йогурт три чверті склянки (я використовувала банановий)
  • сметана 1 чашка
  • вершкове масло 7 столових ложки (розтоплене)
  • згущене молоко три чверті склянки
  • вода три чверті склянки

Фото рецепт приготування бісквітного торту

  1. Відокремити яєчні жовтки від білків (переконайтеся, що в шматочках жовтка не були білку), покласти їх в окремі миски.
  2. Виделкою змішати яєчні жовтки і пів склянки цукру. Окремо змішати борошно і розпушувач, додати цю суміш до жовтків і добре перемішати.рецепт приготування бісквітного торту
  3. Розігріти духовку до 175C (350F).
  4. Використовуючи електричний міксер, збити яєчні білки до стійкої пишної піни. Починати з невеликої швидкості та  поступово збільшувати. Коли білки стали трохи пишними, додати 1/ 2 чашки цукру і продовжувати збивати до стійкої піни.збити яєчні білки
  5. Акуратно, рухами знизу-вгору, вмішати збиті білки в суміш з жовтком і борошном, порціями приблизно по 1/4 частини. Але не перемішувати, а як би піднімаючи суміш, інакше бісквіт НЕ буде пористим. Перелити тісто у форму для запікання (можна форму попередньо застелити пергаментним папером, маслом не змащувати).Перелити тісто у форму для запікання
  6. Випікати 30-40 хвилин. Після перших 10 хвилин, знизити температуру до 160C (325F), не відкриваючи духовку. Щоб перевірити, чи готовий бісквіт, вставити зубочистку в центр — вона повинна вийти чистою. Коли бісквіт готовий, дати йому охолонути у відкритій духовці.готовий бісквіт
  7. Коли корж охолов, лопаткою відокремити краї від форми і вийняти його.
  8. У цей час приготувати начинку.
    • Для першої начинки, в невеликій мисці з’єднати згущене молоко і вершкове масло, добре перемішати ложкою або міксером.
    • Для другої начинки, в окремій мисці з’єднати йогурт, сметану і пів склянки цукру, добре перемішати ложкою або міксером.
    • Для просочення шарів, змішати 3/4 склянки води і 3 чайних ложки полуничного джему.приготувати начинку
  9. За допомогою довгого гострого ножа, розрізати бісквіт горизонтально на 3 частини.розрізати бісквіт
  10. Покласти нижній шар  розрізаною стороною догори ) на велику тарілку. Просочити його полуничним сиропом за допомогою ложки або пензлика. Змастити начинкою зі згущеного молока.Змастити начинкою
  11. Накрити другим шаром бісквіта, трохи просочити другий шар залишками полуничного сиропу. Намазати половиною суміші йогурту і сметани.Накрити другим шаром бісквіта
  12. Накрити останнім шаром бісквіта. Помазати верх і сторони торта залишками йогуртово — сметанною суміші. Прикрасити торт фруктами, ягодами, горіхами або шоколадом.
  13. Поставити в холодильник мінімум на годину до подачі.Поставити в холодильник
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!