Білоруські деруни з м’ясом

Безпрограшне поєднання картоплі і м’яса, відмінний варіант сніданку у вихідний. А головне не тільки смачно, але і ситно! У Білорусі деруни з м’ясом ще називають Чаклуни. Подавати гарячими зі сметаною.

Кількість порцій: 4
Підготовка: 10 хв
Приготування: 25 хв

Інгредієнти для приготування білоруських дерунів з м’ясом

  • 4 великих очищених картоплини
  • 1 яйце
  • фарш 230 грамів (я використовувала яловичий, можна замінити свинячим, або сумішшю свинячого і яловичого 1:1)
  • 2 зубчики дрібно нарізаного часнику
  • половина середньої цибулини
  • 4 столових ложки борошна
  • 4 столових ложки оливкової олії
  • сіль
  • перець
  • сметана для подачі

Рецепт приготування білоруських дерунів з м’ясом

  1. Натерти картоплю на дрібній тертці (або подрібнити в кухонному комбайні). Віджати зайву рідину (я звичайно це роблю за допомогою паперового рушника).Рецепт приготування білоруських дерунів
  2. Змішати разом картоплю, яйце і борошно. Посолити і поперчити за смаком.Змішати разом картоплю, яйце і борошно
  3. У сковороді середнього розміру, розігріти одну столову ложку масла. Цибулю і часник обсмажити 2 хвилини. Додати фарш, посолити, поперчити і готувати на середньому вогні, поки м’ясо не перестане бути червоним. (М’ясо необов’язково обсмажувати, багато хто воліє викладати фарш сирим, зазвичай тонкий коржик добре встигає прожаритися).коржик добре встигає прожаритися
  4. В іншій сковороді розігріти дві столові ложки олії на середньому вогні. Викласти півтори столової ложки картопляної суміші. Злегка розрівняти і покласти наверх півтори столові ложки фаршу (розподілити начинку по всьому дранікові). Потім покласти ще півтори столові ложки картопляної суміші, розрівняти, щоб вона повністю покривала м’ясо.розрівняти
  5. Смажити близько 5 хвилин на кожен бік, до золотистої скоринки. Подавати гарячими зі сметаною.