Біла риба запечена з лимоном

Біла риба,запечена з лимоном,вершковим маслом,часником і кропом. Риба виходить дуже ніжна і ароматна.Можна використовувати різну білу рибу (палтус, дорада, тріска, минтай, путасу…)

Кількість порцій 2
Підготовка 5 хв
Час приготування 30 хв

Інгредієнти для приготування білої риби з лимоном

 

  • філе риби 2
  • вершкове масло 2 столові ложки (натерте на тертці)
  • оливкова олія 2 столові ложки
  • лимонний сік 2 столових ложки
  • часник 2 зубчики (натертий на крупній тертці)
  • кріп 1 чайна ложка (я використовувала сухий)
  • сіль пів чайної ложки (або за смаком)

Фото інструкція приготування білої риби запеченої з лимоном

 

  1. Розігріти духовку до 175С (350F).

У невеликій мисці змішати вершкове масло, оливкову олію, лимонний сік, часник, кріп і сіль.

змішати вершкове масло
Покласти філе одним шаром у форму для запікання та полити зверху маринадом.

 

Покласти філе одним шаром

Запікати в розігрітій духовці близько пів години, поки риба не буде легко відділятися виделкою.

Запікати былу рибу з лимоном в розігрітій духовці