Бараняча нога, запечена в духовці

Бараняча нога, запечена в духовці

Молода баранина з ніжним смаком.

Час приготування: 24 години
Порцій: 6
Калорійність: 759 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування баранячої ноги, запечена в духовці

  • Бараняча нога 1500 гр
  • Сіль дві чайні.л.
  • Рослинна олія 30 мл
  • Гірчиця діжонська 3 чайні л.
  • Зіра (кумін) пів чайної л.
  • Кінза (коріандр) 10 гр
  • Часник зубки 3 шт.
  • Квасоля зелена стручкова 400 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Вершкове топлене масло 80 гр

Фото рецепт приготування баранячої ноги, запечена в духовці

  1. Робиться дуже просто. Власне і робити особливо нічого не потрібно — тільки замаринувати і запекти.
  2. Маринувала так. Спочатку натерла ретельно з усіх боків (швидше масажувала) досить великою морською сіллю. Змішала рослинну олію, кислий сливовий сік, гірчицю зернисту, перець мелений, мелені коріандр і зіру, роздавлений часник, обмазала цією сумішшю ніжку, помістила її в пакет, залила туди залишок маринаду і помістила в холодильник, щоб наступного дня зажарити. Склалося так, що на наступний день засмажити не склалося, не склалося і через день, так що пролежала у мене ніжка в холодильнику три доби з невеликим. Пару раз я діставала її і повертала на іншу сторону, щоб маринад поширився рівномірно.Фото рецепт приготування баранячої ноги
  3. Перед запіканням очистила я ніжку трохи від прилиплих зерен, заклав в рукав для запікання, закрутив кінці і поклала на скляний лист. На дно дека забила кілька паличок, щоб баранина не торкалася розпеченого деко і не горіла, а щоб не горіли палички підлила на дно води.баранина не торкалася розпеченого деко
  4. Розігріла духовку до 220°C, поставила у неї деко і тримав при цій температурі 20 хвилин, щоб м’ясо запеклось з поверхні. Потім зменшити температуру до 180°С і продовжувала запікати ще близько години. Після цього дістала деко і розрізала пакет. Вид ніжки мені вельми сподобався.щоб м'ясо запеклось
  5. Я перевернула її на іншу сторону, полила маринадом і запікала вже іншу сторону у відкритому стані ще 15 хвилин, час від часу поливаючи соком.час від часу поливаючи соком
  6. Переконавшись, що нога прожарена рівномірно з усіх боків, я вимкнула духовку і дала м’ясу постояти 20 хвилин, щоб вбрався соус і нога дозріла до кондиції.нога прожарена рівномірно
  7. Подала на стіл, зрізавши гострим ножем пластинками м’ясо з кістки і полила соусом, який скупчився на деку. Гарніром подала тушковану в маслі зелену квасолю, приправлену смаженою цибулею. М’ясо тануло у роті, наповнюючи його божественним смаком і ароматом.м'ясо з кістки і полила соусом