Баклажани фаршировані рисом і куркою

Баклажани, фаршировані рисом і куркою – приклад того, як з найбільш доступних продуктів, в короткий термін, навіть недосвідчений кулінар може приготувати смачну, корисну та недорогу страву до обіду. Заздалегідь відваріть круглий рис і розігрівайте духову шафу (170-180 градусів), а також підготуйте невеликий шматок фольги або пергаменту, щоб страва приготувався швидко.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість порцій: 2

Інгредієнти для приготування фаршированих рисом і куркою баклажанів:

  • середній баклажан;
  • 100 г вареного рису;
  • 250 г фаршу курячого;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • пучок кінзи;
  • стручок червоного перцю чилі;
  • 20 мл оливкової олії;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування баклажанів, фаршированих рисом і куркою:

Вибираємо баклажан – для порції, достатньої на обід дорослій людині, потрібен овоч середнього розміру, половинка якого вмістить багато начинки. Готуємо за принципом – половина баклажана на одну порцію.

Отже, зрілий баклажан з пружною шкіркою миємо, відрізаємо плодоніжку, розрізаємо рівно навпіл.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Чайною ложкою вибираємо середину, залишаючи бортик товщиною близько сантиметра.

М’якуш використаємо для начинки.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Готуємо фарш для начинки баклажанів:

Спочатку обсмажуємо в оливковій олії дрібно нарізану головку ріпчастої цибулі до прозорого стану.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Додаємо до цибулі курячий фарш. В моєму рецепті домашній фарш з філе курячої грудки, але ви можете готувати з будь-яким м’ясом (свинина, яловичина, телятина).

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Дрібно нарізуємо пучок кінзи. Якщо ця зелень вам не подобається, то приправте начинку селерою, петрушкою або кропом.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Очищаємо від насіння і мембрани невеликий стручок червоного перцю чилі. Дрібно ріжемо і додаємо до страви. Спробуйте перчик на смак, від гострого стручка досить відрізати половинку.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Додаємо варений рис. Раджу використовувати клейкі сорти рису, наприклад, арборіо або круглий. Це необхідно для того, щоб начинка не вийшла розсипчастою.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Розігріваємо в пательні з товстим дном столову ложку оливкової олії. М’якуш із баклажана, нарізаємо дрібними кубиками, кидаємо в розігріту олію. Обсмажуємо 5 хвилин.

Додаємо баклажани до решти інгредієнтів, солимо. На цю кількість фаршу знадобиться 3-4 г дрібної солі, але це індивідуально.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Ретельно перемішуємо фарш.

Наповнюємо половинки баклажанчиків начинкою. Якщо її вийшло багато, то сміливо робіть високий горбок з рису з куркою – не розвалиться, так як продукти склеїлися.

Форму для запікання змащуємо олією, кладемо начинені овочі.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Ставимо форму на середню полицю духової шафи, нагрітої до 180 градусів за Цельсієм. Запікаємо приблизно 18-20 хвилин. Можна вкрити форму складеним у кілька шарів пергаментом для випічки або фольгою, це прискорить процес. А щоб отримати рум’яну скоринку зверху, за 5 хвилин до готовності включаємо гриль.

Посипаємо фаршировані рисом і куркою баклажани дрібно нарізаною кінзою.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

До столу баклажани фаршировані рисом і куркою, подаємо з соусом із сметани та зелені або з домашнім кетчупом, тут на смак і колір.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Баклажани, фаршировані рисом і куркою готові. Приємного апетиту!