Баклажана ікра з тахіни

Баклажана ікра з тахіни

Що може бути краще, ніж їжа приготована з сезонних продуктів. Ось і зараз, коли на кожному розі продаються такі красиві баклажани, саме час побалувати себе і близьких якимось блюдом з них. Тим паче, що поруч з баклажанами на прилавку лежать соковиті солодкі перці і ароматні помідори. Ну а внести в таке сезонне блюдо невеликої екзотичний штрих, думаю, теж не забороняється!

Час приготування: сорок хвилин
Порцій: 10
Калорійність: 300 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування баклажанної ікри з тахіни

  • Баклажани 3200 гр
  • Болгарський перець (грунтовий) 3200 гр
  • Помідори червоні 1600 гр
  • Цибуля ріпчаста (100г) 6 шт.
  • Кінза (коріандр) 100 гр
  • Суміш перців пів чайної ложки
  • Часник три зубці
  • Оливкова олія 80 мл
  • Оцет бальзамічний 30 мл
  • Сіль морська пів чайної ложки
  • Тахіна (кунжутна паста) 40 гр

Фото рецепт приготування баклажанної ікри з тахіни

  1. Овочі вимити, витерти насухо і, змастивши олією, укласти на деко, застелене пергаментом.Фото рецепт приготування баклажанної ікри з тахіни
  2. Помістити деко з овочами в розігріту духовку і запікати протягом 25 хвилин при температурі 250 градусів. Режим — гриль з обдувом.Помістити деко з овочами в розігріту духовку
  3. Дістати деко з духовки. Дати овочам охолонути і очистити їх. Зі змазаних маслом і запечених овочів, шкура знімається дуже легко. Якщо є можливість запекти овочі на вугіллі, це треба зробити обов’язково. Смак у овочів стане набагато краще.можливість запекти овочі на вугіллі
  4. Очищені баклажани скласти в скляну миску і порубати дерев’яними або пластиковими лопатками. Те, що в металевій мисці і при подрібненні металевим ножем баклажани темніють, навіть і згадувати не буду — це загальновідомий факт.Очищені баклажани скласти в скляну миску
  5. Помідори та перець нарізати дрібним кубиком і додати в миску до баклажанів. Сік від нарізаних овочів, також злити в миску.Помідори та перець нарізати дрібним кубиком
  6. Дрібно посікти кінзу та покласти в миску до овочів.Також додати свіжомелену суміш п’яти перців, та перемішати.кінзу та покласти в миску до овочів
  7. Влити в чашу блендера оливкове масло і бальзамічний оцет. Покласти запечену цибулю і очищений часник. Додати тахіну (кунжутну пасту) і сіль. Подрібнити. Заправка повинна вийти за консистенцією як густа сметана.Влити в чашу блендера оливкове масло
  8. Змішати заправку з овочами. Виправити смак на сіль — перець і прибрати в холодильник на деякий час.Змішати заправку з овочами
  9. Вживати цю закуску найкраще в охолодженому вигляді. Вона прекрасно підійде як гарнір до м’яса так і в якості заправки до макаронних виробів. Про сандвічі, брускети та інші хитрі бутерброди, я навіть і згадувати не стану!Вживати цю закуску найкраще в охолодженому вигляді