Ароматне желе з персиків

Ароматне желе з персиків

Іноді в сезон персиків хочеться не просто їх їсти, а ще й приготувати що-небудь незвичайне. Крім того, десерт з персиків — відмінний спосіб утилізувати фрукти, коли їх занадто багато, або вони не дуже вдалі. Десерт, до речі, виходить цілком дієтичним і може зберігатися в холодильнику досить довго. Дуже смачно вживати зі збитими вершками.

Час приготування: 1 година 30 хв
Порцій: 6
Калорійність: 188 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування ароматного желе з персиків

  • Шість персиків
  • Цукор-пісок 150 гр
  • Яблучний сік 500 мл
  • Імбир свіжий 5 см
  • Кориця в паличках 2 шт.
  • Ваніль в стручках одна шт.
  • Желатин 20 грамів

Фото рецепт приготування ароматного желе з персиків

  1. Персики потрібно  помити, відчистити шкірку і прибрати кісточки. Порізати невеличкими шматочками та покласти до каструлі.Фото рецепт приготування ароматного желе з персиків
  2. У каструлю з персиками наливаємо яблучний сік, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Хвилин через 5 вогонь можна вимкнути, а персики розім’яти або подрібнити в блендері.У каструлю з персиками наливаємо яблучний сік
  3. Тепер черга прянощів — додамо в персикову масу очищений імбир, корицю і ваніль. Після додавання прянощів потрібно ще трохи нагріти суміш на невеликому вогні.очищений імбир корицю і ваніль
  4. Поки спеції віддають майбутньому десерту свій аромат, потрібно розвести желатин в невеликій кількості холодної соку і дати йому набрякнути на протязі 10-12 хвилин. Потім желатин додати в гарячу персикову суміш і добре розмішати, щоб він розчинився.потрібно розвести желатин
  5. Залишилось розкласти желе по формах і охолодити на протязі 1,5-2 годин до повного застигання.
...