Ароматне абрикосове тістечко

Ароматне абрикосове тістечко

Якщо раптом у вас прихована в засіках баночка ароматного домашнього варення, то саме час дістати її! Якщо не виявиться абрикосового, його можна замінити на будь-яке, яке вам подобається.

Час приготування: 1 година
Порцій: 5
Калорійність: 571 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування ароматного абрикосового тістечка

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Борошно пшеничне 100 гр
  • Цукор-пісок 200 гр
  • Вершкове масло 100 гр
  • Молоко згущене 150 мл
  • Коньяк 15 мл
  • Абрикосове варення 50 гр

Фото рецепт приготування ароматного абрикосового тістечка

  1. Яйця збити з цукром. Повинна вийти пишна і пружна піна.Фото рецепт приготування ароматного абрикосового тістечка
  2. Додати в яйця борошно і перемішати.
  3. Розігріти духовку до 210°С. У форму покласти пергамент і вилити тісто. Поставити запікатися до готовності. Це приблизно займає 30 хвилин, але зазвичай я перевіряю готовність сірником, якщо сірник залишається сухою після протиканія, значить тісто готове.покласти пергамент і вилити тісто
  4. Готовий бісквіт дістати і остудити.Готовий бісквіт дістати
  5. Розрізати на однакові бісквітні кружки. І розібрати по 2 штуки на тістечко, з тієї кількості інгредієнтів, які я використовую виходить 8-10 кружків. Обрізані шматки підсушити в духовці та натерти на дрібній тертці.Розрізати на однакові бісквітні кружки
  6. Приготуємо крем: збити масло, поступово додаючи згущене молоко і в кінці додати трохи коньячку.Приготуємо крем
  7. Розкласти кружки за 2 штуки на 1 тістечко. Нижні кружки змастити кремом, зверху накрити другою частиною бісквіту, верх змастити варенням.верх змастити варенням
  8. Акуратно берете тістечко двома пальцями в центрі (при цьому, звичайно, забрудниться один палець варенням, але це не страшно) і прокатуєте його по колу спочатку в кремі, потім у бісквітній крихті.
  9. Ставите тістечко на блюдо на якому будете подавати тістечко, залишаєте його на 2-3 години в прохолодному місці.
  10. Перед подачею прикрасьте тістечко тертим шоколадом.