Апельсинове желе з шоколадним мусом

Апельсинове желе з шоколадним мусом

Продовжимо тему десертів апельсиновим желе з шоколадним мусом. Відразу хочу сказати, що можна використовувати не тільки апельсиновий сік, але і вишневий або яблучний. Так вийде не тільки різноманітно, але й красиво — желе можна залити різнокольоровими шарами. З тією кількості інгредієнтів що я вказала, у мене вийшло 5 великих склянок з десертом.

Час приготування: 1 година 30 хв
Порцій: 5
Калорійність: 621 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування апельсинового желе з шоколадним мусом

  • Желатин 20 гр
  • Апельсини 5 шт.
  • Цукор-пісок 75 гр
  • Шоколад 150 гр
  • Вершки 35-40% 500 мл

Фото рецепт приготування апельсинового желе з шоколадним мусом

  1. Для початку розчинніть желатин в склянці холодної води.Фото рецепт приготування апельсинового желе
  2. Процес вичавлювання соку у мене трохи відрізнявся від класичного — я використовувала соковижималку.Процес вичавлювання соку
  3. Тепер сік ставимо на вогонь, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Головне його не кип’ятити, а відразу додати желатин. Ретельно перемішуємо протягом однієї хвилини і розливаємо по склянках.розливаємо по склянках
  4. Тепер нам треба остудити сік і поставити в холодильник на 1 годину.
  5. Поки желе охолоджується, ми нагріваємо шоколад. Я взяла два сорти, молочний і трохи гіркого. Шоколад треба розтопити повністю.нагріваємо шоколад
  6. Поки шоколад гріється на паровій бані, займемося вершками.Збиваємо їх міксером.займемося вершками
  7. Тепер змішуємо вершки з шоколадом. По-перше, шоколад треба злегка охолодити, так що б він став трохи твердіше. По-друге, для початку, в шоколад додаємо третину вершків і акуратно перемішуємо знизу вгору.змішуємо вершки з шоколадом
  8. Потім, додаємо вершки і повністю змішуємо. Бажано, щоб суміш вийшла не дуже однорідною.
  9. Викладаємо суміш, що получилася, у склянки із застиглим желе, і знову в холодильник на три години.склянки із застиглим желе
  10. Перед подачею, добре б дати десерту постояти при кімнатній температурі 10 хвилин.
...