Апельсин

Апельсин — дивно смачний і корисний продукт, багатий вітамінами і мікроелементами. Зокрема, в апельсинах міститься велика кількість міді, заліза, а також комплекс вітамінів (А, В, С, D, P). Сік з апельсина ефективно втамовує спрагу при лихоманці, збуджує апетит. Щодня включаючи в свій раціон апельсини, ви забезпечите організм достатньою кількістю аскорбінової кислоти. Також даний продукт відомий своєю омолоджуючою і очищувальною дією — виводить з організму токсини і продукти розпаду, тим самим уповільнюючи старіння організму і попереджаючи розвиток багатьох захворювань.

У апельсинах міститься велика кількість харчових волокон, розбухаючи, вони створюють відчуття ситості і перешкоджають швидкому виведенню з організму вуглеводів, що вкрай важливо для підтримки ваги.

Всі цитрусові, і апельсини в тому числі, багаті фолієвою кислотою, яка особливо важлива для жінок дітородного віку. Плануючи вагітність, необхідно забезпечити достатнє надходження фолату в організм, щоб уникнути виникнення вроджених вад розвитку плоду, а також регулярно включати апельсини в свій раціон протягом усіх дев’яти місяців. Крім цього, фолієва кислота сприяє збереженню еластичності судин і захищає від деяких видів раку.

Лікувальні властивості апельсину

Апельсини містять в ідеальних пропорціях натрій і калій і внаслідок цього нормалізують артеріальний тиск. Калій підтримує тиск на необхідному рівні, не дає йому підвищуватися. Натрію ж в апельсинах зовсім небагато, тому ризик розвитку гіпертонії мінімальний. Серед інших корисних речовин, що містяться в апельсинах, варто відзначити лімоноїди. Дані речовини активно вивчаються, але вже встановлено, що вони ефективно блокують розвиток злоякісних пухлин і можуть зрівнятися по своїй дії з таким ліками, як тамоксифен, застосовуваним при лікуванні ракових утворень молочних залоз.

Лікувальні властивості апельсину

Цілком імовірно, що дана речовина можна використовувати і при інших видах раку. Крім того, лімоноіди благотворно впливають на стан нервової та серцево-судинної систем, перешкоджають помутніння кришталика ока.

Апельсини відносяться до низькокалорійних продуктів — 1 фрукт середнього розміру містить близько 80 Ккал.

Користь та протипоказання апельсинового соку

У апельсиновому соку міститься вітамін С, біотин, каротиноїди, фолієва кислота. Всього один стакан соку забезпечить надходження в організм добової дози вітаміну С. Продукт має яскраво вираженим імуноукріплюючу і тонізуючу дію, підвищує витривалість організму, покращує роботу травної системи і активізує клітини головного мозку.

Користь та протипоказання апельсинового соку

В осінньо-зимовий період для профілактики і лікування простудних і сезонних вірусних захворювань рекомендується щодня включати в раціон апельсиновий сік. Продукт протипоказаний людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту (виразки дванадцятипалої кишки і шлунка, гастрити, кишкові розлади).

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!