Абрикоси

Абрикоси люблять як дорослі так і діти,не дивно,адже вони не тільки володіють прекрасними смаковими властивостями,але і багаті необхідними організму мікроелементами і вітамінами. М’якоть плодів дуже живильна,стимулює мозкову діяльність, поліпшує пам’ять. З цієї причини абрикоси рекомендується регулярно вживати в їжу учням і тим,чия професійна діяльність пов’язана з розумовою активністю. М’якоть абрикосів багата вітамінами (А,В1,В6,В2,Р),солями калію,залізом,кальцієм.


Сушені плоди (курага) зберігають всі корисні властивості продукту,причому калію в них міститься майже в 5 разів більше,ніж у свіжих. Абрикоси сприяють підвищенню рівня гемоглобіну в крові і зміцненню кісткових тканин,сприятливо позначаються на серцевої діяльності і роботі нирок. Плоди абрикоса містять флавоноїди,які зміцнюють стінки судин і захищають від УФ — випромінювання,пектини,очищають організм від радіоактивних елементів,отруйних речовин і важких металів,яблучну,саліцилову і лимонну кислоти.
Жовто-оранжевий колір плодів обумовлений вмістом великої кількості бета — каротину,необхідного для збереження гостроти зору і молодості шкіри. Абрикоси слід регулярно вживати в їжу людям,страждаючим захворюваннями центральної нервової системи та недокрів’ям,дітям у період активного росту.
Містяться в плодах залізо і солі магнію, які не можна до речі для людей, що хворіють анемією і гіпертонією,солі калію,що володіють сечогінним ефектом,необхідні пацієнтам із захворюваннями нирок. Крім того,в абрикосах міститься фосфор,що активізує роботу мозку,і мікрокалій,необхідний для живлення серцевого м’яза.

 

Свіжі абрикоси
Свіжі абрикоси найкраще вживати в їжу в сирому вигляді,так як компоти,варення та джеми менш корисні. Якщо ви любите абрикосовий сік,то для його приготування краще використовувати електричну соковижималку. При бажанні можна розбавити його яблучним або будь-яким іншим соком.

...