7 рецептів швидких тістечок

7 рецептів швидких тістечок

Радувати себе домашніми десертами можна кожен день, не витрачаючи на це багато часу. У цій збірці — 7 рецептів швидких домашніх тістечок для ласунів, які люблять готувати ласощі своїми руками. Твердження, що кожна друга людина — ласун, не так далеко від дійсності, адже поласувати солодким десертом вранці за чашкою кави або в будь який інший час дня любить практично кожен. Ну а діти і зовсім не уявляють свого життя без солодкого — загалом, це абсолютно невід’ємна частина нашого раціону.


Не можна не помітити, що тістечка, що продаються в магазинах, по-перше, коштують недешево, по-друге, часто рясніють непотрібними добавками, зовсім не корисні для здоров’я. І це, безсумнівно, говорить не на користь таких покупних солодощів. При цьому далеко не кожна людина сьогодні знаходить час на щоденне приготування десертів, не кажучи вже про основні страви, от і виходить, що, незважаючи на все це, солодощі, які ми їмо, в основному, покупні. Але вихід завжди є для тих, хто шукає! У цій збірці ми зібрали кілька рецептів швидких тістечок, які цілком зможе приготувати будь-який бажаючий, який не має кондитерського досвіду. Читайте, беріть на замітку і пробуйте!

Швидкі медові тістечка

Знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 0,5 склянки борошна;
  • 1/3 банки згущеного молока;
  • 2 ст.л. меду;
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • волоський горіх;
  • чорнослив.

Як приготувати швидкі медові тістечка

Збити з медом яєчні жовтки, всипати перемішане з розпушувачем просіяне борошно, перемішати. Білки яєць збити до стійких піків, ввести в борошняну суміш і перемішати. Вилити тісто на деко (застелити його пергаментом і змастити маслом), запекти в розігрітій до 200 градусів духовці 5-7хв. Коли корж трохи охолоне, зняти папір, вирізати кружки або нарізати корж квадратиками або прямокутниками. Змастити тістечка згущеним молоком, прикрасити горіхами і чорносливом — можна зробити 2-3-ярусні тістечка. Якщо з коржа вирізалися кружки і залишилися обрізки, їх можна підрум’янити в духовці і потім потерти на тертці, прикрасити крихтою боки тістечок.

Такі тістечка можна змащувати будь-яким кремом за смаком: замініть згущене молоко і горіхи йогуртовим кремом і фруктами, або збитими вершками і т.д.

Швидкі пісочні тістечка з фруктами

Знадобиться:

  • 450г нектаринів чи персиків;
  • 1,3 склянки вершків для збивання;
  • по 1 склянці натурального йогурту без добавок і пшеничного борошна;
  • 0,5 склянки темного цільнозернового пшеничного борошна;
  • 4 ст.л. цукру;
  • 3 ст.л. меду;
  • 2 ч.л. розпушувача;
  • 1/4 ч.л. солі.

Як приготувати швидкі пісочні тістечка

Розігріти духовку до 170 градусів, викласти на деко пергамент. Перемішати просіяне борошно з 3 ст.л. цукру, сіллю і розпушувачем, додати вершки, перемішуючи все виделкою до однорідності. Викласти *тісто, що вийшло ложкою на деко у формі коржів, дотримуючись між ними відстань близько 7см, посипати цукром, запекти близько 18 хв до зарумянивания в духовці. Для соусу йогурт перемішати з медом, фрукти нарізати. Гарячі тістечка полити соусом, оформити фруктами і подати.

Тістечко «Шоколадна ковбаска»

 

Тістечко «Шоколадна ковбаска»

Знадобиться:

  • 400г печива «пряжене молоко» і т.п.;
  • 180г вершкового масла;
  • 150г горіхів;
  • 1 яйце;
  • 1 склянка цукру;
  • по 3 ст.л. какао та молока;
  • 1 ст.л. коньяку або ін алкоголю (не обов’язково);
  • 1/2 ч.л. ваніліну.

Як приготувати тістечко «ковбаска»

Перемішати молоко, цукор, какао, покласти нарізане шматочками масло, поставити на вогонь і довести до кипіння, прибрати з вогню, дати трохи охолонути, ввести яйце, влити коньяк, додати ванілін, збити. Злегка обсмажити горіхи на сковороді і подрібнити, наламати печиво, разом з горіхами додати в масу з какао, перемішати. Викласти суміш на харчову плівку, скачати ковбаску і прибрати на 2-3год у холод. Перед подачею прибрати плівку і нарізати.

Швидкі тістечка «Наполеон»

Знадобиться:

  • 200г згущеного молока;
  • 100-200г вершкового масла;
  • 1 упаковка листкового тіста без дріжджового;
  • цукрова пудра.

Як приготувати швидкі тістечка «Наполеон»

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Розрізати кожен з 4 аркушів тіста на 9 квадратів. Перемішати розм’якшене масло та згущене молоко, можна при бажанні спочатку збити масло міксером пару хвилин, поступово додавати згущене молоко і збивати все в пишний крем протягом 5хв. Викласти на застелене пергаментом деко квадрати тіста, запекти 20-25хв в розігрітій до 220 градусів духовці. Викладати тісто шарами, змащуючи кремом, подрібнити кілька коржиків і посипати тістечка, обмазавши їх також кремом зовні, посипати цукровою пудрою і дати просочитися.

Тістечка заварні швидкі з вершковим кремом

Знадобиться:

  • 350мл вершків 38%;
  • по 250 мл води, борошна та сиру маскарпоне вершкового;
  • 200г цукрової пудри;
  • 110г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 1/4 ч.л. солі.

Як приготувати швидкі заварні тістечка з вершковим кремом

Для заварного тіста у воду додати масло, розтопити, всипати борошно, швидко вимішати протягом хвилини, в остигле тісто додати по одному яйця, перемішуючи. Викласти тісто на деко за допомогою кондитерського шприца, запекти в розігрітій до 200 градусів духовці 20хв, не відкриваючи духовку. Вершки збити до стійких піків, додати маскарпоне і цукрову пудру, знову все збити. За допомогою шприца начинити заготовки для тістечок кремом, посипати цукровою пудрою.

Швидкі бісквітні тістечка з йогуртовим кремом

 

Швидкі бісквітні тістечка з йогуртовим кремом

Знадобиться:

  • 400мл йогурту за смаком;
  • 4 яйця;
  • по 1 склянці цукру і борошна.

Як приготувати швидкі бісквітні тістечка

Збити яйця з цукром, всипати борошно і до однорідності перемішати, застелити фольгою деко, вилити тісто, запекти 15хв в розігрітій духовці (180 градусів). Зняти зі злегка охололого бісквіта фольгу, розрізати корж уздовж навпіл, промазати обидві частини йогуртом, викласти один на одного і дати просочитися в холодильнику 20хв.

Зверху такі тістечка можна посипати чим завгодно: тертим шоколадом, кокосовою стружкою, горіхами і т.д.

Швидко приготувати тістечка можна навіть за допомогою мікрохвильовки.

Швидкі тістечка в мікрохвильовці

Знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 4 ст.л. борошна хлібопекарського (або звичайною + пекарський порошок чи сода);
  • 2 ст.л. цукру;
  • по 1 ст.л. рослинного масла, молока і какао;
  • крем — цукрова пудра;
  • несолоний сир;
  • кориця;
  • кислота або сік лимонний.

Просочування — сироп будь за смаком, наприклад, вишневий.

Як швидко приготувати тістечко в мікрохвильові

Випікати бісквіт можна в будь якій підходящій для мікрохвильовки посуді, інгредієнти для нього краще змішувати відразу в неї: всипати просіяне борошно, додати цукор і какао, перемішати, вбити яйце (можна окремо збити білок і додати в суміш цю білкову піну), влити молоко чи воду , рослинне масло і до однорідності перемішати, прибрати в мікрохвильовку на 1,5-2хв і готувати на повній потужності (якщо перетримати, бісквіт може стати «гумовим»). Дістати бісквіт з ємності, розрізати вздовж на кілька частин залежно від висоти і просочити сиропом. Для крему перемішати сир з цукровою пудрою, корицею і соком лимона, промазати коржики і попарно скласти з них тістечка, оформити за смаком — шоколадом, ягодами, фруктами, какао, збитими вершками і т.д.

Зовсім не обов’язково, що приготування домашніх тістечок своїми руками — це довго, випробувавши будь-який з запропонованих у цій збірці рецептів, ви зможете в цьому переконатися! Солодкого чаювання!

...