6 рецептів солодких запіканок з яблуками

6 рецептів солодких запіканок з яблуками

Яблука можна їсти просто так,  додавати в солодкі каші і салати,  а можна готувати з ними цілком самодостатні страви,  в тому числі запіканки. Про них ми і поговоримо в цій статті. Запіканки з яблуками можуть бути як солодкими — десертними,  так і несолодкими. У цій збірці ми розповімо про перші. Солодкі запіканки з яблуками теж дуже різноманітні — їх можна готувати з будь-якими крупами,  макаронами і вермішеллю,  з сиром,  додаючи або сухофрукти тощо Рецептів дуже багато,  ну а ми розповімо про найпростіші,  смачні і цікаві з них.

Макаронна запіканка з яблуками

Знадобиться:

  • 300г макаронів;
  • 200г яблук;
  • по 120г варення або сметани;
  • 60г цукру;
  • 40г родзинок;
  • 2 яйця;
  • рослинне масло;
  • панірувальні сухарі.

Як приготувати макаронну запіканку з яблуками

У киплячу підсолену воду опустити макарони і відварити до готовності,  остудити їх до приблизно 60 градусів. Нарізати яблука кубиками,  промити родзинки,  додати до макаронів,  яйця збити з цукром,  додати до решти продуктів,  перемішати,  викласти у форму для запіканки (її потрібно попередньо змастити вершковим маслом і присипати сухарями ). Запікати 30 -40хв в розігрітій до 160-180 градусів духовці,  подавати запіканку можна як гарячою,  так і охолодженої,  поливши перед подачею солодкої сметаною або варенням.

Гречана запіканка з яблуками

 

Гречана запіканка з яблуками

Знадобиться:

  • 250г гречаної крупи;
  • по 100г вершкового масла та сиру;
  • 50г родзинок;
  • 3 яблука;
  • 2 яйця;
  • 3 ст.л. сметани;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • сік лимона;
  • цукор;
  • мелена кориця.

Як приготувати гречану запіканку з яблуками

Протерти сир або розтерти його блендером,  кубиками нарізати 2 яблука,  проварити гречку 20хв,  потім заправити 70г вершкового масла,  перемішати з сиром. Яйця збити з цукром,  додати до суміші продуктів разом із заздалегідь вимоченим родзинками,  влити сметану,  корицю,  ванільний цукор,  перемішати все. Форму для запіканки змастити маслом,  викласти суміш,  випікати 10хв в розігрітій до середньої температури духовці. Останнє яблуко розрізати навпіл,  видалити насіннєву коробку,  нарізати тонкими часточками,  скропити соком лимона,  викласти охолонувшу запіканку на тарілку, укласти зверху шматочки яблук і подати.

Пшоняна запіканка з яблуками

Знадобиться:

  • 750мл молока;
  • 250г пшона;
  • 150г яблук;
  • 80г масла для поливання;
  • 40г вершкового масла;
  • 15г цукру;
  • 2 яйця;
  • рослинне масло;
  • сіль.

Як приготувати пшоняну запіканку з яблуком

Опустити пшоно в кипляче підсолене молоко,  до готовності відварити. Додати в пшоняну кашу вершкове масло,  заздалегідь розігрівши його,  вбити сирі яйця,  всипати цукор і покласти нарізані дрібним кубиком яблука,  перемішати масу до однорідності,  викласти у форму,  змащену маслом,  запікати 40хв в розігрітій до середньої температури духовці. При подачі запіканку нарізати порційними шматочками,  полити розтопленим вершковим маслом.

Манна запіканка з яблуком

 

Манна запіканка з яблуком

Знадобиться:

  • 500мл молока;
  • 3 яйця;
  • 2-3 яблука;
  • по 3 ст.л. манної крупи і вершкового масла;
  • 1/2 склянки цукру;
  • 1 щіпка ваніліну, сіль.

Як приготувати манну запіканку з яблуком

На молоці зварити манну кашу. Очищені яблука дрібно нарізати,  відокремити білки яєць від жовтків,  перемішати жовтки з цукром,  розм’якшеним вершковим маслом,  ваніліном,  розтерти жовткова суміш,  додати в манну кашу. У стійку піну збити білки,  додавши дрібку солі,  вмішати акуратно в кашу. Викласти половину суміші в форму для запіканки,  змащену маслом,  викласти половину яблук,  кашу, що залишилися,  решта яблука,  запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини. Перед подачею запіканку посипати цукровою пудрою,  подати зі згущеним молоком,  сметаною або варенням.

Рисова запіканка з яблуком

Знадобиться:

  • 550мл молока;
  • 250г клугозерного рису;
  • 100г цукру;
  • по 50г вершкового масла та родзинок;
  • по 3 яйця і яблука;
  • 1 ст.л. рослинного масла.

Як приготувати рисову запіканку з яблуком

Молоко налити в каструлю,  довести до кипіння,  всипати промитий рис,  при періодичному помішуванні проварити до його готовності,  заправити вершковим маслом,  перемішати. Відокремити білки яєць від жовтків,  до жовтків додати цукор,  перемішати і додати до рису. Від шкірки очистити яблука,  видалити насіння,  некрупно їх нарізати,  разом з промитими родзинками додати в кашу,  перемішати. У густу піну збити білки,  перемішати з кашею. Змастити дно і боки форми зсередини рослинним маслом кулінарним пензлем,  викласти в неї приготовану масу,  поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 -25хв. Подавати готову запіканку можна холодною або гарячою.

Ну а остання в нашій збірці запіканка з яблуками — сирна,  це, мабуть,  найпопулярніший варіант запіканок з яблуками.

Сирна запіканка з яблуками

Знадобиться:

  • 1кг сиру;
  • 100г вершків 10%;
  • по 3 яблука і яйця;
  • 2/3 склянки цукру;
  • 3 ст.л. манної крупи;
  • по 1 щіпці соди і солі.

Як приготувати сирну запіканку з яблуками

Яйця збити з цукром,  содою і сіллю,  залити манну крупу вершками,  на 20хв залишити для набухання. Сир перемішати з яєчною масою,  блендером збити до однорідності протягом 5хв,  некрупно нарізати яблука. Манку з вершками додати в сирну масу,  ще раз збити все блендером. Викласти яблука у форму для запіканки,  залити приготовленою масою,  поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40хв і запекти до готовності.

Готуйте смачні запіканки з яблуками до чаю,  це дуже прості в приготуванні десерти,  які не потребують багато часу,  бюджетні та ситні при цьому,  прекрасний варіант домашніх десертів на кожен день!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!