Які закуски приготувати на святковий стіл в Новий рік 2018

Безперечно, Новий рік не можна уявити без шампанського і мандаринів, які є основними новорічними атрибутами. Новорічні закуски відрізняються як бездоганними смаковими якостями, так і привабливим зовнішнім виглядом. Оригінальність рецептам надасть ідея використання новорічних символів в якості форми закусок. Дід Мороз, ялиночка, кульки урізноманітять новорічний стіл.


Закуски включають різноманіття страв:

  • бутерброди;
  • фаршировані яйця;
  • салати;
  • канапе.

Це холодні закуски. Але ще є і гарячі закуски, які подаються відразу з духовки або плити ще теплими.
Подання закуски в тарталетках або корзинках виглядає по-особливому спокусливо.

Які закуски приготувати на святковий стіл в Новий рік 2018

Компоненти, які включаються до складу своєрідних, апетитних закусочних страв:

  • м’ясо;
  • сир;
  • риба і морепродукти;
  • фрукти;
  • яйця;
  • овочі.

Підбирайте вишукані і заслуговуючі на увагу новорічні закуски на рік Жовтої Собаки і здивуйте всіх своїми кулінарними уміннями.
Отже, які закуски приготувати на новорічну урочистість 2018?

Декілька рецептів дуже смачних страв

Шампіньйони фаршировані

Нам знадобляться:

  • 300 грам бекону;
  • дві невеликі цибулини;
  • 3 столових ложки соняшникової олії;
  • 200 грам сиру;
  • сметана для заправки;
  • 400 грам шампіньйонів;
  • спеції, сіль.

Приготування:
Спочатку необхідно обережно відламати ніжки у шампіньйонів і подрібнити їх ножем. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю підсмажити разом з ніжками грибів. Посолити, поперчити, додати трохи сметани. Довести до кипіння і трохи прокип’ятити. Після охолодження покласти в масу натертий сир.
Потім заповнити капелюшки грибів отриманим фаршем і помістити на деко. Температура запікання приблизно 200 градусів, час — 20 хвилин.

Кальмар фарширований

Які закуски приготувати на святковий стіл в Новий рік 2018

Спочатку відварений рис змішують з підсмаженою на соняшниковій олії ріпчастою цибулею. Невеликі тушки
кальмара начиняють отриманою сумішшю. Далі готують соус. Для цього важливо просіяти борошно і розвести його майонезом. Перед запіканням змастити кальмари майонезною сумішшю.
У якості прикраси страви згодиться відварений білок, рис, листя салату.

Фруктовий салат

Склад:

  • 5 яблук;
  • 5 бананів;
  • 100 мл натурального йогурту.

Для приготування цього десерту потрібно буде взяти свіжі яблука, порізати навпіл, видаливши насінну коробочку. Далі банани нарізати кубиками і змішати з натуральним йогуртом. Отриману суміш вкласти в яблучні бочечки.

Для сервірування викласти бочечки на красиву тарілку і прикрасити зернятками гранату.

Кулі для ялиночки

Компоненти:

  • 300 г курячого філе (грудка);
  • 200 г сиру;
  • жменька волоських горіхів;
  • зелень;
  • часник;
  • майонез або соус;
  • оливки.

Приготування:
Відварити курячу грудку в підсоленій воді впродовж 15 хвилин, порізати тонкими шматочками. Натерти сир дрібно. Нарізати зелень. Подрібнити волоські горіхи. Розчавити і додати часник. Все перемішати і заправити соусом за бажанням. Скачати кульки і обваляти їх в крихті з горіхів. Оливки, розрізані навпіл, в якості – кріплення використати зелень.

Тарталетки з м’ясом краба і маслинами

Які закуски приготувати на святковий стіл в Новий рік 2018

Складові:

  • 250 г крабового м’яса;
  • 50 г сиру;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • 250 г маслин без кісточок;
  • зелень.

Приготування:
Подрібнити маслини і м’ясо краба у блендері. Старанно перемішати. Заправити майонезом. Якщо виходить сухувата суміш, додайте соку від оливок. Заповніть сумішшю тарталетки і прикрасьте зверху натертим сиром, а також зеленню.

Канапе «Один момент»

Інгредієнти:

  • 12 шт. крекерів з травами і часником;
  • 12 смужок бекону;
  • 100 г плавленого м’якого сиру;
  • 1 маринований огірок;
  • петрушка.

Приготування:

Викласти на блюдо крекери і видавити на них сир. Посипати зеленню. Трояндочкою загорнути бекон і помістити на сир. Огірок порізати невеликими скибочками і додати 2-3 кільця на виріб.

Фаршировані червоною рибою яйця

Які закуски приготувати на святковий стіл в Новий рік 2018

Склад:

  • 6 шт. яєць;
  • 60 г сиру
    ( вершкового або творожного);
  • 80 г риби червоної;
  • кріп;
  • чорний перець.

Приготування:

Відварити яйця, очистити і розділити на дві частини. Дістати жовтки. Половину відкласти, другу частину розтерти. Дрібно порізати червону рибу. Вимитий кріп посушити і дрібно нарубати. Змішати розім’ятий жовток з сиром (можна замінити м’яким вершковим маслом), перцем і кропом. Ретельно перемішати. Додати рибу і знову вимісити. Нафарширувати начинкою з риби білки. Зверху прикрасити зеленню.

Смачного! Бажаємо провести новорічне свято смачно і весело!